Rudi & Fickó fagyizó, kávézó és pékség

A bejglik a teraszon pihentek, hogy utána szép márványosak legyenek. 

A szegedi gasztronómia újabb gyöngyszeme. Talán így indíthatnám ezt a bejegyzést. 2018 nyarán nyitotta meg kapuit a Rudi és Fickó fagyizó, kávézó és pékség. 
A karácsony előtti utolsó forgatagban döntöttünk úgy, hogy ideje 2 percre kiszakadni a takarítás, beszerzés, előkészületek körforgásából.

Be kell vallanom a nyitás óta követem a csapat mindennapjait. 
Miért is? Mert valódi KOVÁSSZAL készítenek kenyeret, bagettet, péksütit, pizzát... Továbbá a megszállott kovászos kenyér készítők körében ismert Ormós Gabriella/ Kovász Labor/ Jenői Pékség támogatásával és bizonyos receptjeivel is segítette a pékséget. Ez a pont volt az, ami garanciát és bizalmat nyújtott nekem a frissen nyitott pékséggel szemben. Nem volt kérdés a tesztelés. 

A legnagyobb forgatag idején sikerült betoppannunk. A képen látható egyetlen asztalka volt üres, de nem zavart bennünket, mert mindenképpen szerettünk volna kipróbálni a sok-sok finomságot. A felszolgálók rögtön kedvesen fogadtak bennünket, pedig tényleg a maximumon zakatolt a hely.  

De miből is válogathatunk?

Nekem kicsit eklektikus a kínálat. De pontosan ezért tetszik.

 Aki ide betér vásárolhat kovászos finomságokat, szendvicseket, péksüteményeket, de leülhet meleg reggelit enni vagy éppen gyorsan harapni valamit, sőt levesek és pizzák, kiváló válogatott borok is társai lehetnek egy hosszabb étkezésnek. 
Nyáron isteni fagylaltokat is kóstolhatunk. 
Frissítőként kiváló kávé, forró csokoládé, kézműves sörök, borok, pálinkák, limonádék, gyümölcslevek állnak a rendelkezésünkre. Chai latte és forralt bor is kapható volt ebben az időszakban. 

Bevallom olyan gyorsan fogyott a bagett és a kenyér, hogy miután helyet foglaltunk azonnal vásároltam is belőlük, mert szinte elkapkodták az emberek, én pedig ezek nélkül nem szerettem volna hazatérni. Első látásra a 450 Ft-os péksütemény kicsit "húzósnak" tűnhet, ahhoz viszonyítva, hogy egy erdélyi pityókás kenyeret már 520 Ft-ért is vásárolhatunk vagy éppen bagettet 390 Ft-ért. Jelzem a minőség kiváló, de én az árbeli arányokon módosítanék egy picit. Viszont egy átlagos péksütemény mérete nem mondható éppen kicsinek. Emberes adagok. Ha pro és kontra szemszögből nézzük, akkor itt van rögtön a cáfolat a fentiekre: mindig elfogynak ezek a termékek, tehát hajlandóak rá áldozni az emberek.  

Kép forrása: Rudi és Fickó Instagram oldala





Az étkezésbeli szabadságot nagyon díjazom. Egy átmulatott/ áttanult este után, akár délután egykor is reggelizhetünk itt, de tökéletes esti vacsorázó hely is. Multifunkcionális, ha szabad így fogalmazni. Az itt tanuló sok-sok ezer diák is értékelni fogja az  átlagos vendégek mellett. Mit nem adtam volna érte 10 évvel ezelőtt... 
Mi is éppen egy reggelit kötöttünk össze egy ebéddel. 
Kint zimankó volt, ezért egy melengető levesre vágytunk indításként. 

A köcsöglevesre esett a választásunk! Kérem a tulajdonost, hogy SOHA!!! ne vegye le az étlapról! Tartalmas, sűrű, ízletes levest rejt a sajtos tésztafedő és a kolbászszeletek is tökéletesen passzolnak hozzá. Ez már csak az én gasztrofotózáshoz szokott szemem mondja, hogy azonnal beleszerettem a fehér tányérokba is. 



A levest pedig egy-egy szendvics követte. Tótkomlósi kolbászos perec volt az egyik. Nagyon díjazom, hogy figyelnek a minőségi alapanyagokra. Sőt ahogyan olvastam, tótkomlósi liszt kerül a kenyerek egy részébe. Én is ezt használom. 😊
A másik szendvics pármai sonkával és lágy tojással készült friss szezámmagos zsemlében. 












Nem szokásom berendezéseket, falakat, tányérokat méltatni, de most ebben a témában is meg kell állnom néhány percre. 
A FAL! Ecsettel, festékkel és két ügyes kézzel készült ez a szépséges fali háttér közel 3 hónap alatt. A helyiségbe lépők azonnal ezzel találják szemben magukat. Válasszunk olyan asztalt, amely szemben van a fallal és a kávénkat kortyolgatva révedezzünk el ezen a szépségen. 
A bőr fotelek, kanapék hihetetlenül kényelmesek és látványosak. A Berendezést is imádtam.





Végén pedig jöjjön egy rövid összegzés.  A Rudi & Fickó pékség kellemes meglepetés volt, mert egy fél éves múltra visszatekintő vendéglátóegység ritkán működik ilyen flottul. Az ételek és a péksütemények beleköthetetlenül ízletesek, hibátlanok és frissek voltak.  A levesért és a kenyérért bármikor visszatérek. 
A vendégtér egy picit zsúfolt volt számomra, de vessek most magamra, nem csúcsidőben kell betoppanni. Lehet asztalt is foglalni! A kiszolgálás is nagyon jó volt, még ha le is maradt ez-az, de azonnal pótolták. Ezt a hely teljes telítettségének tudom be és a roppant nagy pörgésnek. Apró gyermekbetegségek merültek csak fel, de fél év múlva ezeknek már híre sem lesz. 
Látszik, hogy nagyon-nagyon figyelnek a minőségre, az alapanyagokra, még az apróságokra is! Csak így tovább!
Csak annyit tudok mondani nektek, hogy ne hagyjátok ki őket, ha Szegeden jártok! 
A csapatnak pedig további sok sikert és mérhetetlenül sok vendéget kívánok! 






ELÉRHETŐSÉG:

CÍM: Szeged, Oroszlán u. 4. 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/rudiesficko/

NYITVA: 
H-CS 8:00 - 22:00
P-SZO 08:00 - 23:00
V 09:00 - 22:00

Telefonszám: 06 62 800 150





https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések