Linzercsillagok



Bevallom a linzercsillagok fotóját Márti nővéremnél készítettem. Takaros finomságok és nagyon jól sikerültek. Szinte mindenkinek van egy jól bevált linzer receptje, de szeretném megosztani ezt az egyszerű változatot veletek. Ha megjegyzitek az 1:2:3 arányt, akkor nem lesz több gondotok.

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 

TÉSZTA:
5 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin (zsírral is helyettesíthető, de picit kevesebbet tegyünk bele)
15 dkg liszt

+liszt a nyújtáshoz



tölteni eperlekvár
5 dkg étcsokoládé

A tészta elkészítésével kezdjük. 1-2-3 arányban osztjuk az alapanyagokat. Tehát 5 dkg porcukrot, 10 dkg puha vajjal és 15 dkg liszttel sima tésztává dolgozunk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük kb. 15 percre.

Lisztezett deszkán maximum fél cm vastagságú (inkább vékonyabb) tésztát nyújtunk. Csillag alakú kiszúróval 30 db csillagot szúrunk ki (függ a darabszám a csillag méretétől). Ebből 15 közepét egy gyűszűvel vagy kicsi kerek szaggatóval kivágjuk. Ha tapad a tészta kiszúrókat mártsuk bele lisztbe. 

Plusz tipp! Ha nem szeretnétek lisztezett deszkán nyújtani a tésztát, akkor sütőpapíron nyújtsátok ki, egyszerűen szaggassátok ki azon a formákat, távolítsátok el a felesleges tésztát és a sütőpapírral együtt csúsztassátok át a csillagokat.

Tepsibe sorakoztatjuk a csillagokat és 180 °C-os sütőben néhány percig sütjük csak. Addig, amíg a tészta széle halványan pirulni nem kezd. Ekkor kivesszük a sütőből a linzert és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

  A 15 db tele csillagot kb. egy-egy teáskanál lekvárral megkenünk és rátesszük a lyukas felüket. 

5 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk és villával lecsorgatjuk a csillagokat. Hagyjuk megszilárdulni.
Dobozba rakva tároljuk fogyasztásig a süteményeket.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések