Diós hókifli



A harmadik édesség egy nagy klasszikus. Készülhet belőle hókifli.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók a tésztához (kb. 25 darab kifli): 

15 dkg liszt

5 dkg darált dió
2 ek. cukor
5 dkg vaj vagy margarin
2 dkg zsír
1 ek. vaníliás cukor
2 db tojássárgája

vaníliás porcukor a forgatáshoz


➽ Az összes hozzávalót egy tálban összegyúrjuk, ujjnyi rudakat formázunk a tésztából.

➽ 5 cm-es darabokat vágunk belőle és kifli alakúra hajtjuk azokat.

➽ Előmelegített sütőben 200°C-on sütőpapírra rakva közepes fokozaton kb. 10-15 perc alatt megsütjük a kifliket.

➽ Végül még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk az apró édességeket.


TIPP: Egy kis őrölt fahéj csak fokozza a karácsonyi hangulatot a tésztában! :-) 
   

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések