Papírban sült libamell fügével


Tudtátok, hogy az ókori rómaiak fügével tömték a libákat? Elképesztő íze lehetett a libamájnak akkoriban. Az idén nem terveztem túl nagy felhajtást a Márton napi libanap ügyében. 
Minden évben fogyasztunk ilyenkor valamilyen libából készülő produktumot. A libatepertő készítése ilyenkor már-már alapvető, no de azért úgy voltam vele, hogy libahús nélkül se maradjunk. 
A következő recept nem szokványos. Szép színes batátára a mórahalmi piacon tettem szert, füge és rozmaring pedig a kertünkből került az asztalra. 

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 2 személyre:

2 db libamell (25 dkg) 
8 db friss füge
2 ág rozmaring (10 cm)
40 dkg batáta 
frissen őrölt fekete bors


+ sütőpapír

➽ A libamelleket szárazra töröljük egy papírtörlővel (így hamarabb pirul majd), bevagdossuk a bőrt kb. fél centiméter mélyen és sóval, borssal enyhén megszórjuk a húsok mindkét oldalát.

➽ Forró száraz serpenyőben a bőrével lefelé fordítva kezdjük sütni a húst. Csupán néhány percig, amíg zsírt enged és egy kis színt kap a bőr. Ekkor megfordítjuk a libamelleket és további 2 percig sütjük. 

➽ Közben egy nagyobb sütőpapír darabot vágunk le. Akkorát, amibe kényelmesen belerakhatjuk a köretet és a húst is. Ez nálam most kb. 40 cm volt egy csomagra számolva.

➽ A batátákat megtisztítjuk és vékony szeleteket vágunk belőle. Ez kerül a sütőpapír közepére. Ha a sütőpapírt félbe hajtjuk, majd kinyitjuk, mint egy könyvet, akkor nem kell bajlódni a pontos méregetéssel sem. A középső csíkra pakolunk mindent, így be tudjuk csomagolni az ételt. 



➽ A batátaszeletekre került a megpirított libamell a bőrével felfelé. A hús mellé rakjuk az elfelezett fügéket, a rozmaringágat pedig félbetörjük és a hús mindkét oldalára elhelyezzük. A csomagolás marad hátra. A papírbatyu végeit alulra fordítjuk és így tesszük egy tepsibe a két libamell csomagot.  



➽ Kb. 200 fokon (gázsütőben kb. 5-ös fokozaton) 40 percig sütjük a húst. Csomagolás nélkül papírostól, melegen tálaljuk az ételt egy kis párolt káposzta kíséretében. 


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések