Ligeti "Csomagolásmentes" Bolt




Szombaton összeszedtem néhány üveget, a textilszatyromat és Újlipótváros felé vettem az irányt. A  Ligeti Csomagolásmentes Boltot látogattam meg. 

MIÉRT KÜLÖNLEGES EZ AZ ÜZLET?

Mert a környezettudatosság jegyében minden terméket kimérve, saját tárolóba rakva vásárolhatunk meg. Továbbá az általam oly kedvelt Óföldeáki Tésztaüzem széles termékpalettája végre Budapesten is kapható. 


MIÉRT JÓ EZ?

Nincs felesleges szemét sem a bolt részéről, sem pedig a vásárlóéról. Manapság mindenhol hosszú évek alatt lebomló műanyag zacskókat kapunk a termék mellé. Mindenki vásárolt már hipermarketben. Nézzétek meg, hogy egy-egy otthoni kicsomagolás után mennyi hulladék keletkezik (zacskók, tasakok, műanyag csomagolások...).
Az üzletet bejárva ráleltem jó néhány pozitívumra. Ezeket ebben a bejegyzésben meg is osztom veletek!


Az üzlet maga nagyon szép, egyszerű, letisztult, hangulatos és rendezett. Az ajtón belépve a bolt rész található, hátul pedig egy kis kávézó, ahol a vásárlás után megpihenhetünk, kávét kortyolgathatunk és paleo sütiket nassolhatunk.

Kezdjük a számomra legfontosabbnál vagyis az otthoni Óföldeáki Tésztaüzem termékeivel. A hagyományos házi levestésztától kezdve, a tönköly- vagy éppen durumtésztákon át, egészen a valódi zöldségpürével készülő termékekig mindent megtalálhattok itt. 
23 fajtát számoltam össze pontosan ezekből. Ha nincs nálatok tésztatároló üveg, akkor helyben is vásárolhattok vagy éppen vászontasakokba is tehetitek ezeket a finomságokat. Bevallom nagyon örülök az üzletnek, mert ha éppen megszorulok akármilyen tészta terén vagy éppen fotózáshoz kell egy kicsi, akkor csak elugrok ebbe a csodálatos kis boltba és máris vihetem haza jól ismert és szeretett portékákat. 


Sipos Melinda tulajdonos először Piliscsabán alapított üzletet, majd a budapesti belváros szívébe költözött ezzel a remek kezdeményezéssel. A termékek igen nagy százaléka magyar termelőktől, kézművesektől származnak, de kimérve még görög olívaolajhoz is hozzájuthatunk. Tojás, burgonya, zöldségek, hidegen sajtolt napraforgó olaj, fűszerek, lisztek, szörpök, lekvárok, sőt még szappanok is helyet kap a kínálatban.

Bevallom magam is meglepődtem, hogy mennyi ember látogatott ide egy napos szombat délelőtt. Fiatal lány, külföldi pár, apuka a gyermekével... Nem töltöttem fél órát sem az üzletben, de már régi törzsvásárlókat is örömmel köszöntött az eladóhölgy.
 Csak gratulálni tudok ehhez, mert látszik, hogy van rá igény! Jó minőségű termékek, kedvező áron, környezetbarát vásárlással!



HOGYAN VÁSÁROLJ ITT?

1. Otthon vegyél elő egy tiszta befőttes üveget, textilzsákot, dobozt, amiben egyébként is otthon tárolod a főzéshez szükséges alapanyagokat. 

2. Menj el az üzletbe, méresd le tárolódat és töltsd meg neked tetsző mennyiségű termékkel azt. Lesz külön kanálka a liszteknek (figyelnek arra is, hogy melyiket használták már és melyek a tiszták), tartályokból engedheted az apró alapanyagokat, csapos üvegekből töltheted ki a folyadékokat (ebben segítenek). 

3. Ha nem találsz valamit vagy csak érdeklődsz egy-egy termékről, akkor kérdezz! Kedves és segítőkész válaszra számíthatsz!

4. Majd újra méresd le a már megtöltött tárolódat! Pontosan kiszámolják az árat és készpénzzel vagy bankkártyával fizethetsz. 

5. Végül irány haza és már kezdődhet is főzés!



Külön tetszett, hogy ha valamiből csupán kevés mennyiségre volt a vásárlónak szüksége vagy éppen egy adott terméket csak kipróbálna, akkor bátran vehet egy keveset belőle és mondjuk nincs megkötve az ember keze, hogy de akkor is 1 kg-nyit vásárolni kell, közben meg otthon romlik meg a szekrényben. Tudatos vásárlásra buzdítanak ezzel! Nem csak kevesebb műanyag szemét kerül a háztartásba, de nagy mennyiségű felesleget sem halmozunk fel. 

Nem győztem az üzletben nézelődni. Száraz élelmiszerrel tökéletesen jól fel lehet szerelni egy konyhát. Mindezt úgy, hogy az egészséges életmód elveit is követhetjük. 


Külön kedvencem volt a CIBI "újraszalvéta". Ebbe kerülhetnek a szendvicsek és nincs szükség tasakra. Érdemes az apró különlegességekre is figyelmet fordítani és legalább az első alkalommal minden egyes portékát szemügyre venni.

Remélem a tulajdonos terjeszkedni fog és akár egy bolthálózatot is létrehozhatna az egész ország nagyobb városaiban! Én mindenesetre nagyon szurkolok neki! 



Cím: 1132 Budapest, Kresz Géza utca 21.
Nyitva tartás:Hétfő - Péntek: 9:00 - 19:00Szombat: 9:00 - 13:00Vasárnap: Zárva

csomagolasmentes/ 









https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések