Tunéziai mandula golyó


A tunéziai gasztronómia világában kalandozva egy különleges desszerttel is megismerkedtünk. Mint a korábbi bejegyzésben már említettem Mohamed Boujelben tunéziai séf
segítségével kaphattam egy kis ízelítőt a helyi konyhából. A mai bejegyzésben egy egyszerű, de mégis különleges desszerttel ismerkedhettek meg.  
 



Hozzávalók 4 főre: 

300 gr őrölt mandula 
150 gr kristálycukor 
1,5 dl víz 
½ teáskanál piros és zöld színű természetes ételszínezék 
2 cl rózsavíz
néhány szem dió a díszítéshez

 




Elkészítés

A cukorsziruppal kezdjük. Tegye egy lábasba a vizet és a cukrot a vaníliával és a rózsavízzel főni. Addig főzzük ezt a szirupot, amíg sűrű masszát nem kapunk.

➽ A szirupot összekeverjük a mandulával, egy kis rózsavizet még adhatunk hozzá (kb. 2 evőkanálnyit) és három részre osztjuk a masszát három külön edénybe rakva.

➽ Az egyik masszát ízesítés nélkül hagyjuk, a másodikhoz zöld ételfestéket, a harmadikhoz pedig pirosat keverünk és összegyúrjuk külön-külön azokat.

Mindegyik színű masszából csípünk egy kicsit és a három színt összegyúrva egy gombócot formázunk belőle. Ez így autentikus, de akár szét is bonthatjuk színenként a mandulás alapunkat és külön-külön golyókat formázunk belőle.

➽ Végül kristálycukorba forgatjuk a golyókat és dióval díszítjük a tetejüket.



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/


  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések