Bori Mami - Gasztrokaland Gyöngyösön


A hétvégén egy kis túrát tettünk Gyöngyös és környékén. Meglátogattunk egy horgásztavat, friss bodzavirágot szedtünk, díjnyertes sütiket kóstoltunk és végül a Bori Mami étteremben pihentünk meg. Mennyire jól tettük! A Gourtmet Fesztiválok során már többször kóstolhattam az étterem ételeit, de Gyöngyösre még nem jutottunk el. Idáig! 

Kellemes környezetben, Gyöngyös belvárosában található az étterem. 2014-ben nyitotta meg kapuit a vendéglátóhely és a vidéki gasztovonalat igen erősen és minőségi formában erősíti.
Parkolni csupán 10 méteren belül sikerült, tehát igen praktikus. Kedves köszöntés után leültünk az előre lefoglalt asztalunknál. Csak úgy kapkodtam a fejemet. Érdemes mindent szemügyre venni. A plafont, az ízléses asztalokat, a kellemes környezet. 


Ez a kis "vacok" volt az egyik kedvenc részem. Barátokkal, kettesben nagyon kellemes ide behúzódni és beszélgetni. Folyamatosan jöttek az emberek hol  nagy társasággal, hol éppen egy gyors ebédre beugorva vagy éppen ráérősen beszélgetve. Csak úgy sugárzott a családias, békés hangulat.
Az étlap egyszerű, nem túlcizellált, érthető ételekkel a helyi alapanyagokra nagy hangsúlyt fektetve. Valóban a legfiatalabbaktól az aggastyánokig találtak a fogukra valót. Kellemes reggelivel is indíthatja itt az ember a napját és kiváló borlappal várják a vendégeket a Mátra lábánál.


Én bazsalikomos - epres limonádét rendeltem. Innen jött az ihlet, hogy én is készítsek otthon. Mennyeien finom volt ez a szomjoltó. Először kerestem a bazsalikomleveleket az italban, de annál rafináltabbak itt. Fűszeres tiszta szirupot kevertek hozzá. Csillagos ötös! A szirup receptjét pedig a blogon megtaláljátok! Kattintsatok a linkre.



Hideg előétellel nyitottuk az étkezést. Ez egy igen ízletes angus marhából készült tatár. Két főnek hideg előételként bőven elegendő. Pirítóssal, uborkával, savanyított hagymával, csírákkal és fűszerolajjal bolondították meg a kompozíciót. Még mindig nem találtam olyan versenyzőt az országban ebben a kategóriában, amely felülmúlta volna a Park Hyatt Vienna tatárját, de meg kell hagyni, hogy rendben volt az előétel. A tálalás mutatós volt.  


Meleg előételként levest választottunk. A napi levesre tettem le a voksokmat, amely egy borsó krémlevest csurgatott kecskesajttal volt. Fecóm pedig egy igen tartalmas, sűrű jókai bablevest kapott. Mindkettő bőven elegendő mennyiségű volt.  Látványra nem tört elő az emberből elsőre WOOOOW effektus, de az első kanálnyi kóstoló mindent felülírt. Krémes, selymes, friss és ízekben gazdag volt mindkét fogás.



Most pedig jöjjenek a főételek. 
A képen látható fogás egy kacsatrió cikóriával és rebarbarával krémes puliszkára ültetve. Szépen sütött hús, jól harmonizáló ízek, valóban krémes puliszka.



Palóc bárány fülétől a farkáig. Igazából ez a hús egy nagy finom, puha szaftos bárányhúsból álló vagdalt, amelyet formázva vaslapon rápirítva. Az ízekkel nem volt probléma, de a Facebook oldalon található fotó alapján nem ilyen tálalást vártam. Nem csak ebben az étteremben futottam ebbe bele már, hogy van egy tálalási koncepció és mást kap az ember. Vicces, de az egri Macokban pont egy másik bloggerrel voltunk egy időben ott és ugyanazt az ételt választottuk. A két tálalás merőben más volt. Ez csak a vizuális érzékből von le, de a kiváló alapanyagokból és az elkészült ételből semmit sem.


Végül a Bori Mami két személyes desszert szelekcióval zártuk az ebédet. Kifogástalan válogatás egy óriási falapon tálalva. Madártej pisztácia morzsával 2 személyre, somlói a papírban és sajttorta sörbettel. A tálalás és az édességek mind-mind tökéletesek voltak. 



Összegezve kiváló ebédet fogyasztottunk el. Az ízek kifogástalanok voltak. A személyzet szintén hibátlan és kedves, pedig fiatalokból áll a csapat. A leves és a főétel esetében nem erre a tálalásra számítottam, főleg úgy, hogy láttam egy fotót a palóc bárányról. Az ízek viszont mindenért kárpótoltak. Tetemes adagokat kaptunk. Ennyi mindent nagyon nehezen tud elfogyasztani két ember. Az alapanyagok frissek, sokoldalúan elkészítettek, kreatív tálalási praktikákkal, különféle textúrákkal majdnem minden esetben. Egyetlen egy dolog volt csak a környezetbe nem illő. Azok a művirágok az asztalon, még ha prémium minőségűek is voltak. Ez nem passzolt ebbe a remekül megálmodott környezetbe. A negatív észrevételeim inkább építő jellegűek. Bárkinek jó szívvel ajánlom az éttermet. 

ELÉRHETŐSÉGEK:
CÍM:3200 Gyöngyös, Belváros tér 7. 
TELEFONSZÁM: 0036 30 830 9343
WEB: http://borimami.hu/
NYITVA: 
H-P 8:00 - 21:00
Szo 8:00 - 23:30
V   9:00 - 21:00








https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések