Villámgyors tormakrémes sonkatekercs


Ha S.O.S. vendéglátásról beszélünk, akkor ez lesz az a recept, amit bátran alkalmazhattok. Ha minden hozzávaló adott, akkor maximum 10 percbe fog telni az elkészítése. Egy gyors kukoricasaláta vagy franciasaláta mellé kiváló csemege. Ez nem a főzött krémes változat. Arra most nem volt idő. 😊

Hozzávalók kb. 25 db tekercshez:
Elkészítési idő: 10 perc

40 dkg szögletes sonka (jelen esetben sertéshúsból készült)
40 dkg tömlős sajtkrém (4 db)
20 dkg ecetes torma (ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető a mennyiség)

A tömlős sajtkrémeket egy tálkába nyomjuk és hozzáadunk 20 dkg ecetes reszelt tormát. Ha a sajtkrém túl kemény lenne, akkor tegyétek egy kicsit meleg helyre (pl. sütő közelébe, radiátorra ...) és utána keverjétek össze az ecetes reszelt tormával. Természetesen kóstolgassatok, mert két üveges torma sem egyforma sajnos. Lehet, hogy többet vagy éppen kevesebbet igényel belőle majd a krémünk. Nekem ez az arány vált be.

Miután összekevertük a sajtkrémet és a tormát utána egy darab szögletes sonka jobb szélére egy evőkanál krémet csíkban elosztunk és végül feltekerjük a tekercset. Ennyi! Már kész is a sonkatekercsünk. 

Egy tányérra rakjuk a tekercseket. Éles késsel néhány tekercset srégen elvágunk és a többi tetejére tesszük. Ha van otthon egy kis petrezselyem vagy valamilyen csíra még látványosabbá tehetjük a tálalást. 

Próbáljátok ki ezt a gyors és hideg finomságot! Nálunk nagy kedvenc!
 


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések