Rakott lekváros tészta dióval




Szeretitek a lekváros tésztát? Egy kicsit más formában készítettem el. Ha egy kevés főtt köret kimaradna az ebédből, akkor bátran lássatok neki ennek az egyszerű fogásnak. Így a kukában landoló maradékot egyszerűen megmenthetitek. 

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 1 főre

- 15 dkg főtt tészta (ebben az esetben boglyas keskenymetélt) http://net-teszta.hu/termekek/10_tojasos_premium_tesztak
- 10 dkg szilvalekvár (barack, szilva, eper stb ízlés szerint.)
- 1 db közepes alma
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg vaj vagy margarin az edény kikenéséhez
- 1/2 kk. fahéj

➽ Első lépésben egy kicsi tűzálló edényt kivajazunk vékonyan. Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
A tésztát három részre osztjuk. Az első réteget a sütőtál aljába simítjuk, majd megkenjük a lekvár felével, almaszeletek felével betakarjuk és megszórjuk a darált dió felével és egy kevéske fahéjjal. Erre jön a következő réteg ugyanígy, végül tésztával zárjuk a sort.
➽ 
Közepes fokozaton fél óra alatt összesütjük a sütőben az édes rakott tésztát. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.


TIPP: A sütés vége előtt keményre vert cukrost tojásfehérjét is tehetünk a tésztára és néhány perc alatt teljes lángon rápirítjuk a fehér habot.


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések