Papírban sült mézes-petrezselymes pisztráng


Habár az időjárás nem a tavaszi arcát mutatja még, mi március 15-én ellátogattunk a visegrádi pisztrángos tavakhoz.  A linkre kattintva elolvashatjátok az egyik korábbi bejegyzésemet erről. Pergető szettjeinket összepakolva útra keltünk és 2 óra alatt 8 gyönyörű pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon. Sajnos az étterem már nyitáskor fél egykor dugig volt (érdemes foglalni), de így sem bánkódtunk. Itthon ezt a finomságot készítettük el. Kevés hozzávalóból ízletes étel fog születni, ezt garantálhatom.

Hozzávalók 1 adaghoz: 
Elkészítési idő : 60 perc

1 db pisztráng
1 ek. méz
8 ek. olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 db alma
1 db sárgarépa
1 db zöldhagyma
1/2 csokor petrezselyem

sütőpapír

 ➽ A konyhakész pisztrángot kívül-belül megsózzuk.

 ➽ Az olívaolajat, a mézet, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet összekeverjük.

 ➽ A sárgarépát megtisztítjuk és ízlés szerint nagyobb darabokra vágjuk. Az almát cikkekre daraboljuk. A zöldhagymát csíkokra szeljük.

 ➽ Egy sütőpapírból akkora darabot vágunk, amibe kényelmesen be tudjuk csomagolni a pisztrángot. 


 ➽ A sütőpapír közepére egy csíkban elterítjük a felaprított zöldségeket és az almát vegyesen és egy kevés fokhagymás - petrezselymes keverékkel meglocsoljuk azokat. A köret mennyiségén természetesen ízlés szerint változtathatunk, növelhetjük azt.

 ➽ A pisztrángot a zöldségágyra helyezzük, majd kívül-belül a maradék fokhagymás-petrezselymes keverékkel alaposan bedörzsöljük az egészet. A sütőpapírt összefogjuk és a halat és a köretet becsomagoljuk. 

➽ 50 percig közepes fokozaton sütjük a pisztrángot a körettel együtt (4-es fokozat gázsütő vagy kb. 200 °C villanysütő). Melegen papírral együtt tálaljuk. Csak tálaláskor bontjuk ki a takaros kis csomagot.  

A végére pedig egy kis ízelítő a mostani horgászatunkról

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/


  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések