Barna sörös - vörös áfonyás nyúlcomb sült kelbimbóval és színes répával


Szeretek úgy receptekkel kísérletezni. Legyen szó házi nyúlról vagy akár egy szép vadpéldányról, mennyei ételek készíthetőek ezekből a húsokból. Talán sokaknál azért nem kerül az asztalra ebből az ételből, mert nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá. Pedig a legegyszerűbb változat az egyik legfinomabb. Egy kis szalonna, fokhagyma és máris mehet a sütőbe
Ez a recept már egy továbbfejlesztett változat egy csipet angol rafinériával. 

Elkészítési idő: 60 perc 
Hozzávalók 2 személyre: 

2 db hátsó nyúlcomb
5 dkg aszalt vörös áfonya
3 dl barna sör

őrölt fekete bors 
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 db közepes fokhagyma 

Köret hozzávalói: 25 dkg kelbimbó és 25 dkg színes répa, 2 ek. olívaolaj, só, őrölt bors


- A combokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és tegyük egy tűzálló edénybe.

- Szórjuk meg a húsokat aszalt vörös áfonyával, aprított vöröshagymával és vékony csíkokra vágott füstölt húsos szalonnával. 

- Ezután öntsük föl barna sörrel az egészet és alufóliával lefedve kb. 40 percig 200°C-on süssük. Az utolsó 5-10 percre vegyük le a fóliát a húsról és vegyük fel a sütőt maximumra. Adjunk neki egy kis színt, de figyeljünk oda, hogy ne száradjon ki a nyúlcomb. 

- A köretet a hússal azonos időben tegyük be sülni. A megtisztított, nagyobb hasábokra vágott sárgarépát, az elfelezett kelbimbókat sózzuk, borsozzuk és 2 ek. olívaolajjal keverjük össze. Ezt is fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe a combok mellé. 

- A végeredmény igazán különleges lesz a barna sör, az áfonya és a szalonna miatt. A szaftot mindenképpen érdemes a hússal és a körettel együtt tálalni, de ha nem szeretnétek ezzel vesződni, akkor puha kenyérrel tunkoljátok ki az edény aljáról. Nem fogjátok megbánni.


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések