The Shoot Lunch - Minden a tradicionális angol vadászétkezésekről


Megszállott vadgasztronómia rajongó vagyok, így egyértelmű, hogy más országok vadételes szakácskönyveit is beszerzem, ha tudom. Érdemes egy kicsit szélesebb látókörben szemlélni a dolgokat és nem leragadni a pörkölt, gulyás tengelyen, mert hihetetlen újdonságokat próbálhatunk ki. 

A mai bejegyzés nem egy átlagos szakácskönyvről szól. A The Shoot Lunch című könyv a vadászathoz kapcsolódó étkezéseket gyűjti egy csokorba érdekességekkel, tradíciókkal, receptekkel és fotókkal együtt Angliára korlátozódva.
Az angol vadászatokat egyébként is nagy figyelemmel követem, mivel roppant módon tetszik az elkötelezett hagyományőrzés és a hölgyek is bátran vadászhatnak ebben az országban. Maga a királynő is örömmel hódol ennek az időtöltésnek a férjével együtt. 

De térjünk vissza a könyvre.

A szerző Jeremy Hobson több vadászattal kapcsolatos szakmai és  vadételes szakácskönyvet tudhat saját munkájaként. 
Yorkshirben született és jelenleg Franciaországban él, de ingázik a két ország között, mivel vadászati idényben Sussexben segíti a vadászokat. 30 éve elismert szabadúszó szakmai író/újságíró. 

A könyv minden szemszögből megközelíti a vadászat során felmerülő étkezéseket. A reggelitől kezdve, a szabadtéri ebéden át, egészen az ünnepi formában történő étkezésekig, amely a vadászat zárásaként történik. 
Megosztja az olvasókkal lenyűgöző történeteit az Edward-kori ebédekről, anektodákról, fegyverekről saját tapasztalataival kiegészítve. 
A szerző számos hasznos és praktikus receptet oszt meg az olvasókkal az ízletes ebédektől egészen a "zsebtöltő" gyors falatokig. Mind tradicionális angol fogás. 

Minden egyes fejezet nyitásaként Mandy Sheperd elbűvölő vízfesték rajzai láthatóak. 



Sajnos itthon nincs meg ilyen formában, ennyire tradíciókat őrizve a vadászok étkezése. Természetesen olvashattok Széchenyi Zsigmondnál, vagy Fekete Istvánnál remek anekdotákat, de ennyire részletesen nem. 

Rengeteg hasznos és különleges receptötlettel lettem gazdagabb a könyv áttanulmányozásakor. 176 oldalon keresztül, gyönyörű archív és mai felvételekkel igazi időutazás ez a kiadvány. 
A Ebay-en kb. 20 angol Font az ára a könyvnek. 
Remélem kedvet kaptatok ehhez az igazi csemegéhez a fotók és a leírás alapján! Megéri kivárni a szállítási időt!












Népszerű bejegyzések