5 tény, hogy miért fogyassz savanyú káposztát



Szeretitek a savanyú káposztát? Ha eddig nemmel voksoltatok, akkor remélem most egy kicsit tudok változtatni ezen és 5 jó tippel szolgálhatok. A veresi piacon szintem minden hétvégén vásároltunk savanyú káposztát, amíg egy idős, kedves bácsi kínálta, de sajnos egy ideje már nem találom őt.
A hurka, kolbász savanyú káposzta ágyon kihagyhatatlan számomra. 
De ettem már nagyon finom rakott ételt is Anya tálalásában. Tehát nem csak magában érdemes elcsipegetni ezt a vitaminbombát. 
Most 5 tényt osztok meg veletek a savanyú káposzta pozitív élettani hatásairól. 

1. Igen magasa C - vitamin tartalma. Téli időszakban a legjobb immunerősítő. Emellett K-, E- és B1-vitaminban is gazdag. 
Emellett vasat és kalciumot is tartalmaz. Nővérem például várandóssága alatt ilyen természetes immunerősítőt falatozott és nem kellett rettegnie a betegségektől. 

2. 100 g savanyú káposzta csupán 20 kcal-t tartalmaz. Fogyókúrázók vagy cukorbetegséggel küzdők is bátran fogyaszthatják. 

3. Csökkenti a magas koleszterint szintet. Az oka, hogy a benne található tejsav baktérium jó hatással van az epére.

4. Kén, jód, klór tartalma természetes béltisztítóként hat az emberre. A felhalmozódott salakanyagokat kipucolja kúra szerű fogyasztása.

5. Bélflóránk és agyműködésünk között szoros kapcsolat van. A savanyú káposzta fogyasztásával csökkenthető a stressz és a nyugtalanság. Természetesen mindenki maga dönti el, hogy a kutatások ezen részének mennyire hisz, de már csak az első pont jótékony hatásáért és az ízélményért is érdemes fogyasztani. 

Népszerű bejegyzések