Zöldséges szarvasragu



Szeretné minél több formában bemutatni nektek, hogy a vadhús nem csak pörköltekben kiváló. Időről időre ezért valami újdonsággal próbállak meglepni benneteket. Amikor egy-egy hosszabb horgásztúrára megyünk, akkor örömmel kísérletezek. Ilyenkor bőven van rá időm. Ez a fogás is egy ilyen gorgásztúra végeredménye.

Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg szarvascomb 
25 dkg sárgarépa
25 dkg zeller
25 dkg vargánya 
25 dkg vöröshagyma
25 dkg paradicsompüré
2 tk. só
1 liter víz
1 tk. fűszerkeverék szarvashoz
2. ek. olívaolaj

 A szarvascombot kb. 2x2 cm-es darabokra felkockázzuk, beszórjuk a fűszerkeverékkel és 1 teáskanál sóval és 15 percet állni hagyjuk.

A zellert, vöröshagymát, sárgarépát megtisztítjuk és közel azonos darabokra vágjuk. 

A szarvashúst 2 ek. olívaolajon néhány perc alatt kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk közben a felaprított zöldségeket és a paradicsompürét. Végül felöntjük az egészet 1 liter vízzel. Ízesítjük 1 tk. sóval az egészet (ízlés szerint lehet több is). 
Így főzzük 60 percen keresztül közepes lángon, lefedve. 

A vargányát nagyobb darabokra vágjuk és ha eltelik a 60 perc, akkor hozzáadjuk a a ragunkhoz. Csupán 10-15 percig főzzük így tovább, így megmarad az állaga. 

Tálaláskor most pörkölt tarhonya készült a ragu mellé. Külsőre olyan, mint egy pörkölt ez a fogás, de megkóstolva teljesen más ízvilágot kapunk! 

 

Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések