V. Nagymarosi Csípős Fesztivál



Tegnap egy igazán kis tüzes programban volt részünk. Igazából Fecóm fedezte fel nagy chilirajongóként ezt a programot és megbeszéltük, hogy kirándulunk egyet a mesés Dunakanyarban.
 Ötödik alkalommal került megrendezésre Nagymaroson a Csípős Fesztivál. Az ország már befutott, éppen kezdő vagy éppen nagy rajongótáborral rendelkező chilitermesztői kínálták a portékáikat a főtéren. Az igazán bevállalósak akár mindenhol kóstolhattak egy kicsit.

Remek termékek, kiváló ízkombinációk sora kápráztatott el mindenkit. Közel 30 kiállító látogatott el a rendezvényre. Néhány márkát részesítek előnyben  csípős termékek terén, de számomra most igazán kinyílt a világ. Okosodtam, kóstoltam és ismerkedtem a különleges alapanyagokkal. 



Kifejezetten tetszett, hogy a termelőkkel és a paprikaszószok gyártóival beszédbe lehetett elegyedni kóstolgatás közben. 
Több dologra is felkaptam a fejem. Különlegességekben nem volt hiány. Chilis süteményeket különféle változatban, chilis mustárokat, sőt még chilis kürtöskalácsot is vásárolhattak az emberek.



A színpadon folyamatos programokkal szórakoztatták a vendégeket. Csípős evőverseny, paprika szépségverseny, tombola, bográcsban főtt chilis pacal rókagombával kényeztette az idelátogatókat. Természetesen paprikapalántákat is vehettek azok, akik otthon szeretnének a jövőben ilyen különlegesen erős finomságokat termeszteni. 

Nagyon jól éreztük magunkat. Bízom benne, hogy évről évre többen mutatják meg magukat kiváló termékeikkel.
Figyeljétek jövőre is a rendezvényt! Igazi különlegességekre lehet itt bukkanni a tüzes ízek rajongóinak. A rendezvény ingyenes, belépő nincs, de a főtérrel szemben a kompnál található parkolóban még hétvégén is fizetni kell! Erre figyeljetek majd oda! 



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések