Nyári rakott penne



Elkészült az első 1 perces receptvideóm. Még nem profi, de tanulok! :-) Nagyon boldog vagyok, mert mindent egyedül csináltam: felvétel, beállítások, sütés, fotózás, receptírás. Mögöttem nincs stáb, magam tatarozom a blogot, magam nézek utána egy-egy újdonságnak vagy éppen ásom bele magam egy-egy számomra új technikai kihívásba. Ezért is olyan nagy öröm számomra. Ma egy nagyon finom nyári rakott pennét hozok nektek. Megsúgom, hogy még a tésztát sem kell előre kifőzni és a végeredmény tökéletesen szaftos, finom lesz.

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 2-3 személyre: 
Sütőedény mérete:  23x18 cm

25 dkg penne
25 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
20 dkg füstölt tartja
20 dkg sajt (pl. edami)
2 ek. napraforgóolaj
10-15 db bazsalikomlevél
1 kk. só
1 liter paradicsomlé

Egy tűzálló tál aljába olajat locsolunk. 

Minden alapanyagot három részre osztunk. Első lépésben egy adag kemény, főzés nélküli tésztát elterítjük az edény aljában.

Erre kerül 1 réteg cukkini és 6 szelet paradicsom. Megsózzuk a zöldségeket. Erre szórjuk rá a felkockázott füstölt tarját, a bazsalikomleveleket és a sajt harmadát ráreszeljük vagy a sajtot felkockázzuk és rászórjuk az előbbiekre. Még kétszer megismételjük az előbbi rétegezést. 
Végül a tetejére cukkinit, paradicsomot és sajtot teszünk felváltva. 

Zárásként felöntjük az egészet 1 liter paradicsomlével. Ebben fő meg a tészta majd.

Befedjük alufóliával a tésztánkat és így megy a sütőbe 180 °C-on 30 percre. Ezután levesszük a tálunkról az alufóliát és maximum hőfokon körülbelül 5-10 percig sütjük, addig, amíg meg nem pirul a teteje. 

Az elkészült rakott pennét melegen tálaljuk! 





Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések