Séf Asztala - Az új menü


Valljuk be elég merész vállalkozás egy plázában minőségi ételeket árusító street food helyet nyitni. Főleg hazánkban. De nagy örömmel látom, hogy a különleges húzás szerencsésen végződött. Februárban nyitotta meg kapuit a Séf Asztala Wolf András nevével fémjelezve.
Néhány napja láttam a Facebookon, hogy újdonságokkal csábítják a minőségi ételekre éhes vendégeket. Mivel éppen a WestEndben volt dolgunk, így nem hagytuk ki tegnap este a tesztelgetést. 

Ki Wolf András? 
Azok számára röviden bemutatom a tapasztalt séfet, akik nem ásnak le annyira mélyen a hazai gasztronómia bugyraiba!
Wolf András Budapesten született. Szakács-cukrász végzettséget szerzett 1996-ban A Taverna vendéglátó ipari szakiskolában.
Tanulóéveit a Gambrinus étteremben töltötte, majd később szakácsként is részese volt a parlamenti protokollétkezéseket is biztosító csapatnak. Többek között dolgozott a Vörös és fehér borbárban, a Rézkakas étteremben, Spanyolországban a La belle epoque étteremben, majd a Matteo étterem konyhafőnöke lett.
Öt évet töltött Biró Lajos mellett a Bock bisztróban, majd 2009 óta a New York kávéház és a Salon étterem executive chef-je. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’or Akadémiának, továbbá a Pannon Gasztronómiai Akadémia alapító tagja.
Két fiú  gyermek büszke édesapja. (Forrás: http://www.pannonga.org).

A fentiek tekintetében szerintem sokan felkapták a fejüket, hogy egy ilyen profi szakember miért vág bele egy "gyorsbüfébe". De őszintén szólva örülök, hogy a fine dining területén jártas szakácsaink nyitnak az átlag emberek és a nagyközönség felé. Kell egy kis útmutatás azoknak is, akik nincsenek tisztában a minőségi alapanyagok fogalmával, ízével, struktúrájával és ehhez még egy fél havi fizetést sem kell otthagyni az étteremben, csak le kell ugrani a plázába. Széll Tamás piaci kezdeményezése is ezért tetszik nekem. Szinte bárkinek elérhető. Most pedig tartsatok velem egy kis csemegézésre.


A pláza kellős közepén találjátok a földszinten a Séf Asztalát! Külső design igazán figyelemfelkeltő. Mindenki felkapja a fejét, hogy ez valami új, valami nem megszokott, valami igényes. Számomra csak egy dolog nem illik a képbe. A kivilágított műanyag flakonos üdítőkkel teli pult a pénztárnál. Ez kicsit beletapos a jól megkomponált enteriőrbe, de ezen könnyen túl lehet siklani. Kényelmes székek, jó méretezésű asztalok (az asztalokon még táskaakasztó is van!) és szikrázó világítás minden mennyiségben.
 A pénztárnál rendel az ember és a falon található menüből választhat. Az alábbi fotókon a kínálatot láthatjátok. Rendelés és fizetés után mindenki kap egy sorszámot és vár a kijelzőn megjelenő számára. Amint felbukkan a szám, már mehetünk is az ételért. 


Az étlap (Forrás: www.sefasztala.hu)
A választék a rántott húsra, a kolbászra és a nudlira épül. A magyaros vonalat követik. Jól értelmezhető, egyszerű, szinte mindenki által kedvelt ételekkel hódítanak. Megmondom őszintén, hogy a "szockom" rántott húsos szendvicsből még senki nem varázsolt ilyen trendi ételt. Tetszik!

Az újdonságokat szerettük volna kipróbálni. Sajnos ez nem sikerült maradéktalanul. A séf húsos zsemléje és a séf kolbászos kiflije menüt kértünk, no meg egy kis adag krumplinudlit. Sajnos a zsemle már elfogyott, így a végeredmény két séf kolbászos kiflije menü lett. 
Az én változatom káposztás-sörös kolbásszal, káposztasalátával és levendulás szörppel készült. A Fecóé pedig magyaros kolbásszal, krumplisalátával és mangószörppel. A nudli pedig eperlekvárral és karamellizált dióval került a tálcára.


Összességében nagyon jó volt minden. Az adagok "emberesek" (pedig én szeretek enni). A kifli puha volt, a kolbász jó ízű, a káposzta saláta nagyon rendben volt, a krumplisalátára kicsit sok lé jutott, de maga a krumpli jó volt. A krumplinudliért bármikor visszatérnék, jó volt az állaga, a morzsa pedig hasonlított arra, amit Anya készít a túrógombóchoz száraz kenyér beléből, szitán áttörve.  Meglepő módon itt a kicsi adag is szép mennyiségű a nudliból! Tehát ár - érték arányban jó a hely. Nem költ el az ember többet, mint bármelyik WestEndben lévő étkezdében és a végeredmény itt is átlagosan finom. Amit külön meg kell említenem, hogy Wolf András nem csak kirakatként adta a nevét a helyhez. Este 8 körül tértünk be ide és még akkor is ott volt, megállhatott vele bárki beszélgetni. Ez mindenképpen pozitívum még a többi remek dolog mellet. A vásárlók összetétele igen vegyes, színes: ötvenes pár, fiatal harmincasok, tinik, anya- tini lánya kombó, anya pici fia kettős, haverok... Jól sikerült a különféle vevői rétegek megszólítása. Hisz ki tudna ellenállni egy jó rántott húsnak vagy éppen egy nosztalgikus nudlinak!


Elérhetőség:
Web:http://www.sefasztala.hu/
Westend City Center - Food Court alsó szint.
06-70-199-8093
Nyitva: H-Szo: 11:00 - 21:00; Vas: 11:00 - 20:00



Népszerű bejegyzések