Az ikonikus de Buyer vasserpenyők 1830 óta - JÁTÉK



Emlékszem Papusom kamrájában egy feketére kiégetett, mindig tiszta vasserpenyő lógott a falon. Ebben mindent el lehetett készíteni a rántottától kezdve, a rántáson át, a hússütésig. Visszagondolva amióta az eszemet tudom a konyhai eszköztár szerves részét képezte. Egy igazi örök darab volt.
Jó néhány kuktálkodással töltött év során rá kellett jönnöm, hogy a 4-5000 Ft-os évente kidobott teflon bevonatú serpenyők nem jelentenek túl jó beruházást nekem, de egy drágább darabra sajnáltam kiadni a pénzt. Habár visszagondolva a harmadik-negyedik kidobott serpenyő után már egy csúcskategóriás változatot vehettem volna. 
 Majd elutaztunk külföldre és az E. Dehillerin konyhaboltban vettem meg életem első de Buyer serpenyőjét. Azóta nagy-nagy megelégedéssel használom, de sajnáltam, hogy egészen Franciaországig kellene egy jó ár-érték arányú darabért utazni. Már ez is megváltozott, már itthon is lehet a de Buyer termékpalettából válogatni egy igazán korrekt webshopból

De Buyer régen 
DE BUYER CÉGRŐL RÖVIDEN
Franciaországban, a Faymont-Val d'Ajol területén található de Buyer cég. Már több, mint 180 éve nyitotta meg kapuit. Büszkék, hogy 1830 óta gyártják és értékesítik termékeit és minden serpenyőről elmondhatják, hogy az országban készültek és így méltán büszkék a "Made in France" jelzésre.  
A cég története egészen 1810-re nyúlik vissza, amikor a vasművek kitalálták, hogy a háztartásokban is használható fém eszközöket (például serpenyőket, bográcsokat, sütőtálcákat) gyártsanak. 
1830- A "Faymont" nevű Le Val d'Ajol területén öt kézműves hozta létre a Faymont Manufaktúrát. Közöttük a de Buyer család is. 1867 - A De Buyer család az ügyfelek egy részét megszerezte magának a manufaktúrából. Alfred de Buyer, aki éppen befejezte mérnöki diplomáját, átvette a családi cég irányítását. Az 1920-as évekig folyamatos fejlődés, fejlesztés jellemezte céget. Sajnos a családi tragédiák miatt, a szülők korai halálával 1924-ben a 19 éves lányukra, Marcellere maradt a cégvezetés. Kemény időszak volt sok munkával. A folytatást pedig itt olvashatjátok! Látogassatok el a de Buyer oldalára.
A részletes történetet kronológiai sorrendben itt találjátok angolul.


Manapság már így zajlik a munka.
Számtalan új ötletet, technológiát talált ki a cég az évek során, de mégis a mai napig értékes számukra a két kézzel végzett munka a gyártás bizonyos folyamatainál. Először kivágják az éppen gyártani kívánt serpenyőhöz az anyagot, majd formázzák, a hibákat eltávolítják és lecsiszolják a szükséges részeket. Végül saját bélyegzéssel látják el termékeiket.
Manapság már bővült a cég a termékpalettáját, így a kiváló minőségű serpenyők mellett megtalálhatóak különféle sütőformák, reszelők, konyhai felszerelések.


A minőség és az elismerés bizonyítékaként 2009-ben a francia Gazdasági, Pénzügyi és Ipari Minisztérium bemutatta az "Manufacture de Buyer" díjat, amely évtizedek óta elismerte a hagyományos szakértelemmel és ipari kiválósággal rendelkező francia cégeket.

A NYEREMÉNY


Kép forrása: www.vasserpenyo.hu

Hogy ne csak az én konyhai ténykedésimet segítsék a de Buyer termékek, így most ti is lehetőséget kaphattok egy Force Blue serpenyőt megnyerni otthonra. Olvassátok el a legfontosabb tudnivalókat róla. 
2 mm-es, nagyon erős, masszív, középkategóriás serpenyők a gyártó sorozatában, kékített vasból. Felületi hőkezeléssel tartósítva (kékítés) az első kiégetésig, ami megadja a kiváló tapadásmentességet. Minden főzőfelületre ajánlott, indukción közepes erőig. Szegecselt, masszív nyél, ergonómikus kialakítással. Sütéshez, pirításhoz, grillezéshez, kiváló, legyen az étel hús, zöldség, hal vagy tojás, egyenletesen elosztott hőleadással.
A Force Blue sorozat középvastagnak számít a gyártó kínálatában, de inkább a vastaghoz sorolnánk, hisz robosztus, erős serpenyő élményét élhetjük át vele, vagyis inkább a felső kategóriához, mint bárhova helyeznénk a ranglistán. 2 mm-es falvastagsága a megszokott, olcsó serpenyőknek akár több, mint kétszerese, nem hajlik el, nem deformálódik. Magas, öblös oldalfala a legmagasabbnak számít a normál serpenyők között, pl. egy 24 cm-es moldell 4.5 cm magas peremmel rendelkezik. A nyele megegyezik a Mineral B sorozatéval, de a sárga darázs nincs rajta. Szintén ergonómikus, hüvelykujj támasszal. Gömbölyű oldalfalának köszönhetően, könnyedén “dobálhatjuk benne az ételt, illetve véd a kifröccsenés ellen. A használat során a kékítés lassan eltűnik, és szép patinát kap. A vas serpenyők természetes anyagból készülnek! A termék csomagolás tetszik még az egyik legjobban a remek hővezető képessége, a sokoldalú felhasználása mellett. 
Egy de Buyer feliratú papírzsákban veheti át mindenki a terméket. 

A serpenyő kiégetésére itt  itt olvashat útmutatást:

http://vasserpenyo.hu/
Hála az égnek és a vasserpenyo.hu csapatának nem kell már külföldre mennünk egy-egy minőségi de Buyer serpenyőért.  Olyan termékek közül választhatunk, amelyet profi konyhákban is örömmel használnak. Nincs más dolgunk csak egy kényelmes fotelbe leülni, kiválasztani a számunkra megfelelő darabot és megrendelni. Én először magánemberként vásároltam a cégtől. Abszolút segítőkészek voltak, a szállítás hihetetlenül gyorsan és flottul ment. Bármilyen kérdésre rövid időn belül érdemben válaszolnak. Valljuk be, ezek a tulajdonságok igazán értékelendők manapság. 
Látogassatok el a webshopba és rendeljetek bátran: www.vasserpenyo.hu


JÁTÉK
A Boldog Kukta blog és a vasserpenyo.hu jóvoltából egy játékkal örvendeztetlek meg benneteket. Tartsatok velem a Facebook oldalon és tudjátok meg a részleteket! Kattintsatok a részletekért ide!
A sajátjaim :-)
  Képek forrásai:www.vasserpenyo.hu; http://www.debuyer.com/

Népszerű bejegyzések