Cukkinis-padlizsános-csirkehúsos tészta, amikor az idő is számít a főzéskor


Egyre melegebb az idő, de mi lesz még ezután? Így egy igazán gyors ételt hozok nektek. Már igazán jó áron kapható a cukkini és a padlizsán is, így még vagyonokat sem kell rá költeni.

Elkészítési idő: 25 perc
20 dkg csirkemell
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
15 dkg spagetti
5 dl paradicsomsűrítmény/ vagy házi paradicsomlé
1 kis csokor bazsalikom (kb. 15 levél)

őrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj
víz a főzéshez
tálaláshoz ízlés szerint sajt, friss bazsalikomlevél


Bő lobogó vízben feltesszük a tésztát főni. Figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl. Kb. 10 percet vesz igénybe a forrás után a főzés. Amikor elkészül, akkor szűrjük le és tegyük félre. Természetesen már amikor fő a tészta, közben készíthetjük is a ragut párhuzamosan!

A csirkemellet, a cukkinit és a padlizsánt egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk és a fenti csirkehúst és zöldségeket beletesszük. Megpirítjuk egy kicsit az előbbieket, hozzáadjuk a kis csokor összevágott bazsalikomot és felöntjük paradicsomsűrítménnyel és megsózzuk ismét az egészet. Én általában házi paradicsomlevet használok a felöntéshez, de a paradicsomsűrítmény is megfelel hozzá.

Megvárjuk, hogy rotyogni kezdjen a ragunk, ekkor hozzákeverjük a spagettit, majd levesszük a tűzről. 

Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és bazsalikomlevéllel.

Ha pedig tésztát kerestek, akkor ajánlom figyelmetekbe az Óföldeáki Tésztaüzem kiváló termékeit. Minimum 5 fajta spagettiből válogathattok a webshopban!



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések