Étcsokoládés - banános muffin


A múlt héten beneveztem a Vénusz megmérettetésére. A feladat 5 recept közül egy-egy sütemény elkészítése. Nem bíztam a véletlenre, így az esélyeim növelése miatt mind az ötöt megsütöttem. A cél, hogy megmutassák a versenyzők, hogy egy fárasztó munkával töltött nap után is gyorsan összedobhatnak egy-egy csábító desszertet. Ezekhez a süteményekhez nem szükséges nagy gyakorlat, különleges hozzávaló. Sok-sok alapanyagot helyettesíthetünk a receptekben éppen ami van a hűtőben, szekrényben alapon. A végeredmény pedig praktikus, gyors és finom!

UPDATE: Nagyon-nagyon boldog vagyok, mert a szerdán kiderült, hogy én vagyok az egyik fődíjas és így egy páratlan KitchenAid botmixer szett tulajdonosa egyben! 



Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 220 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 100 g barna cukor
  • 4 banán
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 15 dkg étcsokoládé
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral és a Vénusz Sütőmargarinnal. Adjunk hozzá 3 banánt felszeletelve, majd folytassuk a turmixolást, amíg sűrű krémet kapunk.
  4. Keverjük a banános krémhez a lisztes keveréket, 10 dkg csokoládét aprítsunk durvára és adjuk az előzőekhez. Majd öntsük a színes muffinpapírral kibélelt formákba a tésztát.
  5. Gyúrjunk morzsát a lisztből, a Vénuszból és a cukorból. Hintsük meg vele a muffinok tetejét, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
  6.  Miután elkészültek a muffinok, locsoljuk meg azokat olvasztott étcsokoládéval és hagyjuk megdermedni a csokit. Ezek után már fogyaszthatjuk is az ellenállhatatlan csemegét. 

TIPP

Kipróbálhatjuk extrákkal is: dobjunk bele fehér vagy fekete csoki darabkákat!
Keverhetünk a tésztájába 1 evőkanál kókuszreszeléket, ami nagyon jól illik a banánhoz!

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből is készíthetjük, ilyenkor adagoljuk óvatosabban a folyékony hozzávalókat, és igyekezzünk úgy beállítani a sűrűségét, hogy közepesen folyós, inkább ragadós masszát kapjunk.
Eredeti recept:http://www.venusz.hu

Népszerű bejegyzések