Kellemes reggeli Budán - Villa Bagatelle


Verőfényes napsütés, egy pazar budai villa és egy tartalmas, "minden nap ilyen reggelit szeretnék" napindító étkezés. Mostanság a lövészeti gyakorlatok miatt útba esik ez a csoda és nem volt kérdés, hogy megállunk egy késői reggelire Fecóval a Villa Bagatelleben

Rengeteg cikket olvastam már a helyről, de kiesett "keringési pályámból" és mindig halogattam a kényelmes reggelit a villa teraszán. A vadásztanfolyam miatt most sok minden megváltozott körülöttem, így az általam bejárt útvonalak is. Egy napsütötte tavaszi reggelen így esett, hogy a Németvölgyi út felé vettük az irányt. 
A villa tulajdonosai egy kedves magyar-német házaspár, akik 2010-ben indították útjára tervük megvalósítását az 1929-ben épült villában. 


 












Három szintre osztották az épületet.

Az alsó részen foglal helyet az otthon melegét árasztó és kézműves péksüteményekben gazdag Brótpékség. Semmi színezék, adalékanyag, tartósítószer, csak türelem és sok-sok szeretet a péksüteményeik titka. 
Mi sem tértünk haza üres kézzel innen. Tömör, laktató kenyér és a kihagyhatatlan csigatorony került a táskánkba. A pékség előtt asztaloknál a kertben és bent a pékségben is elfogyaszthatóak a kiválasztott termékek. 
Egyetlen negatívum, hogy a Bistro teraszán nem lehet ezekből a péksüteményekből reggelizni. Ott csak és kizárólag az étlap által kínált ételekből csemegézhetünk. 



 Az első emeleti rész a Bistro, specialitása a tartalmas reggelik, a kreatív ebédek és minőségi sütemények. Összetett és igazán minden apró részletre figyelő, békés, romantikus hangulatra törekedtek a villa kialakításakor. Itt az ízek mellett valóban páratlan környezetben lazíthat az ember. A napfényben úszó teraszon kényelmes székek és a fázósabbak számára levendula színű plédek hívogatják a megérkező vendégeket. Parkolással sincs semmi probléma, mert a villa előtt az udvarban ingyenesen megteremtették erre is a lehetőséget.    








Most pedig tartsatok velünk a kényelmes terasz egyik asztalához. Kiválasztottuk a reggelinket és a szomjoltóinkat! De mit is tartalmazott az 2 személyes reggeli összeállítás? 

Íme:
- Kenyérkosár 2 személyre 3 fajta kenyérből
- Kencék: Vaj, kacsamájmousse, újhagymás tojásrém, padlizsánkrém, zöldségkrém
- Feltétek: konfitált paradicsom, ementáli sajt, szalámi, Serrano sonka


Innen éhesen senki sem távozik! Az alapanyagok minősége kifogástalan és még arra is figyelt a pincér, ha kifogyott valakinek a kenyereskosara esetleg kér-e még utánpótlást. Buda egyik legjobb reggelizője (most csak erre fókuszáltam). Jó szívvel ajánlom mindenkinek a Villa Bagatellet!



Elérhetőségek: 
VILLA BAGATELLE
1126 Budapest,
Németvölgyi út 17.

Web: http://villa-bagatelle.com 

NYITVA: http://villa-bagatelle.com/hu/nyitvatartas

Értékelés 1-től 5 ig:
Kiszolgálás: 5 
Ételek: 5
Hely: 5  
Ár: Pl. két fős laktató és változatos reggeli 2990 Ft

A helyre bejelentkezés nélkül érkeztem és a számlát magam fizettem, így teljesen objektív a bejegyzés.
2016. áprilisi tapasztalatokat osztottam meg Veletek!




Népszerű bejegyzések