Sajtos tészta egy kis csavarral



Vannak minden háztartásban tipikus komfort ételek. A hagyományos sajtos tészta nálunk ezt képviseli. Körülbelül 15-20 percen belül laktató és meleg fogás kerül az asztalra. Szerintem mindenki ismeri, de egy pár aprósággal fel lehet turbózni a hagyományos ízeket.

Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: 20 perc

25 dkg spagetti
20 dkg edami sajt
2 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 nagy csipet bors
1 nagy csipet só
1 ek. vaj
víz a főzéshez

Nincs ebben a fogásban semmi hókuszpókusz. 
A tésztát lobogó vízben körülbelül 10-12 perc alatt kifőzzük. A vízbe egy csipet sót teszünk. A főzési idő a tészta fajtájától is függ! Vegyétek figyelembe a csomagoláson leírtakat!

Leszűrjük a tésztát és melegen összeforgatjuk egy nagy evőkanál vajjal. Kevergetés közben el fog olvadni a vaj. 

Megszórjuk enyhén sóval, frissen őrölt borssal, a fokhagymát finomra reszelve adjuk hozzá és egy kevés petrezselyemmel is meghintjük! Alaposan összeforgatjuk. 

Végül egy nagy adag finomra reszelt sajttal megszórjuk és melegen fogyasztjuk!


Az Óföldeáki Tésztaüzem tésztáit használom minden alkalommal. Kiváló minősége gyermekkorom óta elkísér! Csak spagettiből minimum 5 félét találunk az üzem kínálatában. Érdemes körülnézni: http://net-teszta.hu/termek/10017:spagetti

Népszerű bejegyzések