Disznósajt házilag


Házi disznósajt? Igen! Szinte minden egyes disznóvágáskor készül egy szép nagy darab. Most megosztom Veletek az egyszerű receptet. Pontos mennyiségeket szándékosan nem írok, mivel minden gyomor mérete más és más. 

Hozzávalók: 
1 db disznógyomor 
Főtt hús az abálóból
Főtt bőr és fül az abálóból
Főtt belsőségek szintén az abálóból
őrölt piros paprika

őrölt fekete bors 

  • Az abálóból kivesszük a megfőtt húst, bőrt, fület, belsőségeket. 
  • Ezeket az alapanyagokat körülbelül 1-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd összekeverjük.
  • Elterítjük az asztalon és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és őrölt paprikával.   
  • Alaposan összegyúrjuk majd az előkészített, megtisztított gyomorba töltjük az előbbi keveréket. 
  • Nagyon tömören meg kell tömködni a gyomrot. Nem lehet puha.
  • Mikor már keményre töltöttük, bekötjük a gyomor száját és jöhet a préselés. 
  • Egy présbe tesszük a nyers disznósajtot (jelen esetben két falap csapokkal) és erre kerülnek a súlyok. 
  • Minimum 1 napon keresztül préseljük. 
  • Végül a lepréselt disznósajtot megfüstöljük! Füstölés után azonnal fogyaszthatjuk!
 


Népszerű bejegyzések