Karácsonyi wellness a kamrából


Jézuskaként suhanunk ajándékokat beszerezni, hosszú listákat írunk a megvásárolandó elemózsiákról, összeállítjuk a családnak a karácsonyi menüt, próbáljuk minden szervezőképességünket latba vetni, hogy a családi találkozókat összeszervezzük, az év végi munkahelyi hajráról nem is beszélve. De olyan jó lenne egy kicsit lazítani ilyenkor. Csak egy-két órácskát. Drága kenceficék helyett pedig irány a kamra! Most olyan praktikákat osztok meg veletek, amit én magam is alkalmazok.

CUKOR ÉS MÉZ
Ha kiszáradt szánkat szeretnénk rendbe tenni, akkor 1 tk. mézet keverjünk össze 1 tk. cukorral. Az ujjunkkal apró körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át ajkainkat, majd öblítsük le langyos vízzel. 

SÓ ÉS OLÍVAOLAJ
2 ek. durvára őrölt tengeri sót (esetemben himalája sót) annyi olívaolajjal keverünk össze, hogy kenhető állagú masszát kapjunk. Ezzel a keverékkel az egész testünket átdörzsölhetjük. Így az elhalt hámsejteket eltávolíthatjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen friss sérülés, seb a bőrünkhöz, mert a só szárít és csípheti azokat. Langyos vízzel tusoljunk le utána. 

ALMA
Egy darab megtisztított almát reszeljünk le nagy lyukú reszelőn. Az így kapott pépből tegyünk fel arcpakolást. 20 percig hagyjuk az arcon, majd mossuk le. Tökéletesen friss, feszes arcbőrt kapunk az elhalt hámsejtektől megszabadítva.

CITROM
Egy friss citrom kifacsart levével tisztítsuk át az arcot. Tökéletes pórusösszehúzó, aknék és pattanások ellenszere.

LEVENDULA
A szárított levendula virágot bármelyik boltban megvásárolhatjuk ma már. De ha nyáron előrelátóak voltunk, akkor szárítottunk egy kis csokrocskát. 4 ek. levendulavirágot 3 liter forró vízzel leöntünk és ebben áztatjuk körülbelül 15 percet. Végül nagy kád fürdővízhez ötjük a leszűrt főzetet. Illatos, stresszoldó fürdőt kapunk.

KAMILLA
Másra már nincs is szükségünk, mint egy nagy bögre kamilla teára egy kis mézzel, hogy belül is oldjuk a feszültséget, hogy rendezzük a gyomrunkat. 

Kívülről már megszépültünk. Eltávolítottuk a felesleges hámsejteket, kényeztettük a bőrünket. Most már csak a relaxálás marad. Puha törölközővel a fejünk alatt, illatos fürdőben lubickolva, nyugtató kamillateát kortyolgatva olvassunk egy jó könyvet és gyújtsunk néhány gyertyát. Meghálálja testünk-lelkünk ezt a kis kényeztetést!






Népszerű bejegyzések