VÉGRE! - Megnyitott a Kis Virág!


Végre! Szeged emblematikus cukrászdája újra megnyitott. A Kis Virág életre kelt. Remélhetően a Virág cukrászda is felébred Csipkerózsika álmából hamarosan. 5 évi huzavona és problémás tulajkeresés után az A Capella tulajdonosa vette szárnyai alá a híres cukrászdát és a régi és új vásárlók örömére július 23-án kinyitottak. 

Miért ilyen híres ez a cukrászda?

"A Virág cukrászda Szegeden, a Klauzál téren, az ún. Új Zsótér-ház földszintjén található. Nemcsak cukrászda, hanem étterem is.
Neobarokk stílusú épülete a szegedi nagy árvíz előtt épült, 1873-ban. A cukrászdát 1874-ben nyitották meg, Allemann és társa cukrászdája néven. Az 1880-as évektől Árvay Sándor a tulajdonosa. 1922-ben Virágh Géza temesvári cukrász és testvérei vásárolták meg és tették híressé; a belső teret rokokó stílusúra alakították. 1928-ban a Párizsi Világkiállításon aranyérmet nyert cukrászkülönlegességeivel. Gyakran reggelizett itt József Attila, aki az egyik tulajdonos barátja volt.
Neve az államosítás után változott Virághról Virágra. A közelben található a hozzájuk tartozó Kis Virág cukrászda is.
 Forrás: Wikipédia 


Mi is leteszteltük ezt az újdonságot. A téren a hatalmas napernyő alatt mindenki megpihenhet egy kicsit, de az üzletben is található  néhány asztal. A kínálatot szándékosan hagyományos, régi irányba terelte a tulajdonos. Nagymamáink által közkedvelt ízekkel csalogatják be az érdeklődőket. Emellett ilyen óriási fagylaltos pulttal ritkán találkozik az ember. Három, körülbelül 2 méter hosszú telis-tele fagylalttal várja a melegtől szenvedőket. A választék igen széles spektrumon mozog. Hagyományos ízek, kicsiket elvarázsoló különlegességek, paleo és nosztalgia fagylaltok is ott sorakoznak a pultban. 



Emellett a sütemények csábító világát sem szabad elfelejteni. A sós szegedi kifli egy igazi reggelinek is megfelel, a pogácsák pedig frissek és mutatósak. Akik pedig egy friss szendvicset szeretnének gyorsan bekapni, azoknak sem kell gondolkodniuk. Válogathatnak az óriási finomságok közül. 
A édes süteményekben sincs hiány. Mutatósak és frissek. Külön tetszik a nosztalgia kategóriás árak mind a fagylaltoknál, mind pedig a süteményeknél. Nagypapa krémes vagy éppen csokis keksz 88 Forintba kerül. Ezzel a fogással azokat is becsábítják, akik nem akarnak, nem szeretnek vagy nem tudnak annyit költeni egy-egy cukrászdai kalandozásra. 

 


A kiszolgálás tökéletes. A nagy forgalom ellenére is kedvesek az eladók. Érdemes betérnetek ebbe a cukrászdába egy kis időutazásra! 

Cím: 6720 Szeged, Klauzál tér 
Nyitva: H-V 10-20 H
Kártyás fizetés lehetséges


Népszerű bejegyzések