Sáfrányfagylalt


Forróság akkor egyértelmű, hogy fagylalt. De ha egy kis különlegességgel szeretnénk lehűteni magunkat, akkor hagyjunk fel a sémákkal és dobjunk össze egy gyors sáfrányfagyit. Némi meggyszósszal hihetetlenül egyedi párost alkot. Nézzük a receptet. 


 





Hozzávalók kb. 6 dl fagylalthoz: 
Elkészítési idő: 10 perc főzés + 30 perc keverés + 1 óra fagyasztó

2 dl tejszín
4 dl tej
0,5 dl forró víz
1,25 g sáfránypor
10 dkg cukor
csipet só
3 tojássárgája







10 dkg cukrot elkeverünk 3 tojássárgájával, egy csipet sóval és 0,5 dl forró vízben feloldott sáfrányporral (sáfrányszállal). 

Következő lépésben felöntjük 2 dl tejszínnel az előzőeket és alacsony lángon tűzre tesszük. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük amíg sűrűsödni nem kezd. Kb. 5-10 perc. De nem szabad forrni. 

Ezután hozzáadjuk a maradék tejet a folyós, de mégis sűrű krémhez és az összeforgatott alapunkat hagyjuk kihűlni. 

Amíg nem volt fagylaltgépem én botmixerrel 30 perces időközzel átturmixoltam a fagyasztóban pihenő fagyit. Megoldható így is. Nem kell feltétlenül gépezet egy hűsítő nyalánksághoz. Vagy egyenesen pálcikás műanyag formába is önthetjük a krémet és irány a fagyasztó. Most viszont már sokkal egyszerűbb dolgom van. Csak beállítom a szerkentyűt, elindítom, beleöntöm a folyékony krémet és 30 percen keresztül kevertetem. Igen hasznos kis találmány!

Végül 1 órát fagyasztóba tesszük az elkészült édességet. Vizes fagylaltos kanállal porciózzuk a desszertet. Magában vagy egy kis savanykás meggyszósszal tálaljuk. 



Népszerű bejegyzések