Kókuszdió





A boltok zöldség-gyümölcs részlegén már biztosan mindenki belebotlott a barna külsejű, kemény kókuszdióba. Ez a villám desszert majdnem ugyanúgy fest, mint az eredeti testvére. Igaz a külsejével nem kell megküzdeni, csak majszolni kell önfeledten.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók. kb. 15 darabhoz (felezve 30 db)


Fehér tésztához:
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Barna tésztához: 
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db egész tojás
3 ek. rum
5 dkg kakaópor



Forgatáshoz 2-3 dkg kókuszreszelék
Tálaláshoz ízlés szerint 15 db felezett dióbél (elhagyható) 


  • Az extra egyszerű desszertek közé sorolom ezt az édességet. Először a fehér tésztát készítjük el. A puha vajat vagy margarint felkockázzuk és sima tésztává gyúrjuk a kókuszreszelékkel és a porcukorral. 
  • 15 db gombócot formázunk (kb. 2 dkg-os egy gombóc). Ezeket a fagyasztóba tesszük, amíg a barna tészta el nem készül. Kb. 5 perc. 
  • A barna tészta szintén egy kis "gyurmázással" :-) készül el. A darált diót a porcukorral, kakaóval elkeverjük, hozzáütünk egy egész tojást és 3 ek. rummal meglocsoljuk. Sima tésztává gyúrjuk az összetevőket. Ebből is 15 db golyót formázunk.
  • Kivesszük a fehér tésztát a fagyasztóból. Egy barna golyót kilapítunk a két tenyerünk között és a közepére helyezünk egy kisebb fehéret. A barna tésztát ráhajtogatjuk a fehér tésztára és a két tenyerünk között ismét golyót formázunk belőlük úgy, hogy egy darab fehér tészta se látszódjon ki. 
  • Végül kókuszreszelékben megforgatunk minden gombócot, félbevágjuk egy éles késsel mindegyiket és ízlés szerint egy felezett dióbelet rakunk a sütemény közepére. Ilyen egyszerű és mutatós végeredményt kapunk. 

Népszerű bejegyzések