Ladurée - A luxus cukrászda Párizsban!



Ha Párizs, akkor egyszerűen kihagyhatatlan valamelyik Ladurée üzlet. Mi a Champs Elysées-n található cukrászdát, bárt és éttermet választottuk célüzletként. Már a külső megjelenés is igen impozáns. Mint a képen is láthatjátok a bejáraton kívül állt a sor. A várakozók közben macaronnal díszített fagylaltot vásárolhattak. Bent pedig dupla vonalban kígyóztak a sorok, de megérte kivárni. 


Louis-Ernest Ladurée eredetileg pékségnek szánta boltját az 1862-es alapításkor, de az üzleti igényeket követve a cukrásztermékek felé vette az irányt.
Párizs szívében, a Rue Royale-on még abban az évben a Garnier Opera építésével megkezdődött a környék fejlesztése, mellyel a főváros legelegánsabb üzleti negyedévé alakult. 1871-ben a pékség sajnos leégett, így újjáépítése során, mely már kapcsolódott a környék exkluzív stílusához, elegáns cukrászdaként született újjá. Belsőépítészetét Jules Cheret festőművészre bízták, aki ihletet a Sixtus-kápolna és a Garnier Opera épületeiből merített.
A pazar környezet nagyvilági találkozóhellyé tette. Jeanne Souchard - Ladurée felesége - segített a modernizálásban. Eleinte csak a tehetős hölgytársaságok szervezték ide találkozóikat füstmentes, békés környezetben egy csésze tea és egy finom sütemény mellett. Ez volt az egyik első salon de the. 

1930 óta híressé vált sikerterméke a macaron, melyből összességében az üzleteik hozzávetőleg 
15 000 darabot értékesítenek naponta. A krémes változat Pierre Desfontaines nevéhez kapcsolható.
1993-ban a cukrászdát megvette a Holder Group befektetői csoport az üzletet. A Ladurée név népszerűsítésébe kezdtek világszerte. Ladurée termékeket árusító üzletek nyíltak, mint például Ausztrália, Japán, Belgium, USA, Monaco, Marocco... Összesen 27 országban találhatók üzletek. 


 A nagy sorban állás közben beleshettünk egy kicsit az étterembe, a bárba és gusztálhattuk a vitrin mögött látható csodás macaron halmokat. Meg kell hagyni, hogy igazán elbűvölő, habár a bár rész számomra kicsit kilóg a sorból. Egy nagy adag türelemre is szüksége van a vásárlónak, mire ezt a kacskaringós sort végigállja, de igazán megéri. Csak úgy faltuk a szemünkkel az újdonságokat. 

Tudtátok, hogy a Ladurée macaronok több filmben is feltűntek már? 

Például Marie Antoinette életrajzi drámában vagy a Pletykafészek vígjátékban. De II. Albert monaco-i herceg 2011-es esküvőjén is ezeket az édes, színes süteményeket szolgálták fel.

De térjünk vissza az üzletbe. Kivártuk a sorunkat és a hosszú márványpult mögött serénykedő kiszolgálók egyike pár percre velünk foglalkozott. A válogatás megkezdődött.


A pékség vonalból néhány momentumot megtartva briósok és látványos péksütemények közül is válogathattunk. Ropogós karamellás pálmalevélre esett a választásunk ebből a szekcióból.  
Annyi fotó készült csak ebben az üzletben, hogy nem győzöm megosztani itt veletek, de azért limitálnom kell! :-) 

A következő állomás a macaronok tengere volt. 19 fajt különlegességből lehet válogatni. A pisztáciás és a málnás nálam mindent vitt. Amit nem szerettem volna kihagyni, az pedig a tenyérnyi hispahn fantázianévre hallgató Ladurée kreáció. Két óriási macaron között licsis, málnás töltelék és rózsavízzel bolondítva. Szó szerint mennyei gasztronómiai élményben volt részünk!

 Számtalan luxustermékkel kedveskednek a vevőknek a süteményeken kívül. Pezsgő, csokoládé, kekszek, cukrok egyedi és igény szerint kért csomagolásban várják gazdáikat. Látványos! 

 Pozitív értelemben sokkoló édességtengernek szinte nem tud ellenállni az ember. Nem is kell. Amikor eljut ide az ember, akkor egy kicsit kényeztesse magát a világhírű desszertek sorával.

Cím: 

Ladurée Champs Elysées

75, avenue des Champs Elysées
75008 Paris, 8. kerület

Web: www.laduree.com/en
Megközelítés: Metró: 1-es vonal - állomás: Georges
RER:  A vonal  - állomás: Charles de Gaulle Etoile

Népszerű bejegyzések