Alain Ducasse csokoládé manufaktúrája


Még a múlt évi párizsi túráról maradt néhány fiókban lapuló bejegyzés. Most egy édes rövid túrára hívlak benneteket Alain Ducasse szakácsikon csokoládé manufaktúrájába.
Nem éppen központi helyen található az üzlet, ugyanis egészen a 11. kerületi Bastille melletti kis utcácskába visz az utunk. Sajnos mi éppen egy tüntetés kellős közepébe csöppentünk és a metró minden vonalát lezárták a rendőrök. Így egy kiadós séta után jutottunk el az üzletbe.

A hely érdekessége, hogy egy régi autószerelő műhely került átalakításra csokoládé manufaktúrává. Kicsit indusztriális, kicsit múltat idéző a berendezés. Az udvarról az üvegen belesve óriási csokoládé babbal teli zsákokat látunk és a műhelyet az üzlet mellett. 
Franciaországban 4 olyan mester van, akik saját maguk állítanak elő csokoládét kakaóbabból. Természetesen itt vezeti a manufaktúrát az egyik, aki Nicolas Berger, Alain Ducasse éttermeinek főcukrászmestere.



2013. februárjában nyitott a garázsból született manufaktúra.  Belépve azonnal érezzük a mindent átölelő csokoládé és kakaóbab illatot. Illendőségből megkérdeztem, hogy lehet-e fotózni. Sajnos nem volt a válasz, de nagyon kedvesen megköszönték és bonbonnal kínáltak bennünket. Így csak kívülről, az üvegen túlról sikerült pár képet kattintanom.
Majd jöhetett a válogatás! Aranydarabkával díszített pisztáciás, lime-os, étcsoki ganache, karamellás, passiógyümölcsös...
A táblásak közül pedig gyönyörűen temperált tej- és étcsokoládék különféle százalékú kakaótartalommal ízesített változatban is. Mi az utóbbiból egy karamellizált pisztáciás étcsokoládés táblát választottunk. 



A kakaóbabot három földrész 11 országából szerzik be. Szigorúan egy típushoz egy fajta kakaóbabot használnak nem keverik azokat. 
Nagyon tetszett, hogy letisztult, egyszerű mégis különleges a hely. Például az üzlet függőlámpái egy 1930-as években működő katonai hajóról származnak. A csokoládé ilyen töménységű illata teljesen megrészegít kellemes értelemben. Jó sokáig elidőztünk és válogattunk a boltban. Igazi léleksimogató és nyugtató hatású volt!
Mindenképpen megéri betérni ide, ha Párizs felé visz utatok!

 

Cím:

40 rue de la Roquette
75011 Paris, 11. kerület
TEl : + 33 1 48 05 82 86
Nyitva: Keddtől szombatig 10:30-tól 19 h-ig
Eljutás metróval: 1, 5, 8 : Metro Bastille
Web:http://www.lechocolat-alainducasse.com/en/

Népszerű bejegyzések