Csőben sült spárgás penne


Ma 17 órakor nemhogy blogbejegyzéshez, de még főzéshez sem volt kedvem a fárasztó nap után. De tudjátok az ember pocakja mindennél nagyobb úr, főleg egy ilyen szürke, borongós időben. Teljesen más volt az alapötlet, de egy kicsit más csapásirányt vett a kuktálkodásom. Szeretem az ilyesmit. Bedugom a fejemet a hűtőbe és elkezdenek kattogni azok a bizonyos kerekek. 
Bevallom mentettem meg belőle egy adagot, így reggel lesz fotóm a csábító, piros sült tésztáról is. 

Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez. 
Elkészítés: 60 perc

25 dkg penne
50 dkg spárga
50 dkg darált sertéshús (szárazabb fajta) 
7 dl tej 
5 dkg vaj
4 ek. liszt
4 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj

bors
szerecsendió 
víz a tészta főzéséhez


  • Vizet melegítünk néhány csepp olajjal és amikor lobog beleöntjük a pennét és megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tűzálló edénybe öntjük. 
  • Egy csomag spárga alsó 2 centiméterét levágjuk és csak a zsenge szálakat hagyjuk meg. Tetszés szerint kettőbe vagy háromba darabolhatjuk a megmaradt spárgát, majd a tésztához adjuk. 
  • Egy serpenyőbe 4 ek. olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a szárazabb darált húst. A lényeg, hogy ne rakjanak hozzá túl sok szalonnát, amikor összedarálják. 
  • 1 tk. sóval és 1 tk. őrölt fekete borssal, apróra vágott fokhagymával megszórjuk a húst és kb. 5 perc alatt folyamatos kevergetés közben megpirítjuk. Szintén a sütőtálban lévő tésztához adjuk és az összes alapanyagot összeforgatjuk. 
  • 5 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban és összekeverünk 4 evőkanál liszttel. A 7 dl tejet azonnal hozzáöntjük. Csomómentesre dolgozzuk el a szószunkat és alacsony lángon kb. 5-10 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle. Egy nagy csipet sóval és 3 reszelésnyi szerecsendióval ízesítjük és végül az előkészített tésztára öntjük és összeforgatjuk. 
  • Sütőben kb. 200 °C-on vagy a sütő 6-os fokozatán 30 percig sütjük. Ízlés kérdése, hogy valaki ropogós, piros tetővel szereti az ehhez hasonló csőben sült ételeket vagy éppen kicsit megsütve. Ezt már mindenki egyéni igényeire bízom.
 
Az Óföldeáki Tésztaüzem tésztáit választom minden alkalommal a főzésez! A pennét itt tudjátok megvásárolni:http://net-teszta.hu/termek/10147:penne 
 

Örömteli főzőcskézést kívánok Nektek!


Népszerű bejegyzések