Vadásznap és főzőverseny Gödöllőn



A hétvégén egy ingyenes és igen látványos rendezvényen jártunk Gödöllőn. Már régóta kacérkodom a vadászattal nő létemre és a vadételek nagy rajongója is vagyok. Ezt a kettőt a gödöllői kastélykertben tökéletesen összekapcsolták. 
Kirakódóvásárral, érdekes vadászprogramokkal, solymászattal, kutyákkal, trófeákkal találkozhattak az érdeklődők. 
A főúri környezet, országunk egyik legszebb vadászterülete méltó színtere volt a vadászattal kapcsolatos többnapos rendezvények. 
Már el is játszottam a gondolattal, hogy gyönyörű zöld mázas kerámiákban szarvascombot sütögetek, a köcsögökben pedig parázs fölött ragulevest főzök. Másik nagy kedvencem a Csokicsel ehető és élethű csokoládéi ollója, csavarkulcsa és egyéb termékei voltak. Emellett szakácskönyveket, főzéshez szükséges speciális alapanyagokat is beszerezhettek az érdeklődők! 

Néhány bemutatót végignéztünk. Egy kis apportírozás roppant okos kutyákkal, favágó versen... Majd a parkban tettünk egy sétát és a lelkes és nagy számban megjelenő főzőversenyzők között. A vadételek egy nemesebb, különlegesebb kategóriát képviselnek a gasztronómiában. Lelkes vadászok, egyesületek, baráti társaságok láttak neki a munkához.
Érdeklődhettünk receptekről, beszélgethettünk a lelkes szakácsokkal is. Kifejezettem szerettem azokat a helyeket, ahol kiírták, hogy mit is készítenek. Fácán leves, vaddisznó tokány, áfonyás szarvaspörkölt, tócsniban tálalt szarvaspörkölt... Alig tudtam a fejemet kapkodni! Zseniális volt minden fogás.

A tálalásra is nagy hangsúly fektettek a versenyzők, sőt már magára a környezetük kialakítására is nagy figyelmet fordítottak. Hangulatos és tökéletes volt minden. Az illatok pedig egyik helyről rángattak a másikra az orrunknál fogva.


A kedvencem a Szartov II. Klub csapatáé volt. Áfonyás-narancsos szarvaspörkölt készült mogyorós nudlival. Egyszerűen tökéletes volt. Kaptunk kóstolót is, így tapasztalatból beszélek. Ki fogom próbálni ezt az ételt a főzőmesterek tanácsai alapján!

Eljött az idő, hogy minden csapat a zsűri elé vigye az ételét. Látványos és ínycsiklandozó ételek kerültek terítékre. Egyet nagyon sajnálok viszont. Azt, hogy nem írták ki az elkészült ételek nevét. Akinek nem volt lehetősége minden csapattal szót váltani, az csak messziről találgatta a finomságok neveit. De a végeredményből és az ízélményből nem von le semmit. Valóban mindenhol kóstoló adagokat kaptunk, amely bőven elég is volt ahhoz, hogy véleményt tudjunk alkotni. Mindegyik csapat nagyon ügyes és lelkiismeretes munkát végzett. Nekünk vendégeknek pedig igazán érdekes volt ez a kis gasztronómiai kiruccanás!



Népszerű bejegyzések