Fokhagymás - oregánós csirkecombok sült cukkinivel szabadtűzön Maconkáról



Romlandó termékekkel nem nagyon szoktam kísérletezni. Minden esetben hűtőtáskába, számtalan jégakku közé teszem húst, amikor horgásztúrára megyünk. Ha éppen van egy hentes vagy bolt a közelben, akkor a probléma megoldott.
Most tárcsán sütöttünk egy kis csirkét és cukkinit. Ez volt az első napi vacsora. Semmi fakszni, semmi pucc és mégis ízletes étel született a ropogó fahasábok fölött.ű

Hozzávalók 2 személyre

4 db csirkecomb
1 ek. oregánó
8 gerezd fokhagyma
50 dkg cukkini 
1 ek. só
10 dkg zsír (sertés/tyúk/kacsa)

Tűzgyújtással kezdjük az egész főzést.Amikor már lángra kapott a fa és némi parázs is van már, akkor ráhelyezzük a tárcsát.
Majd a zsírt a közepére halmozzuk és hagyjuk felmelegedni az egészet. 

A combokat és a felkarikázott cukkinit enyhén sózzuk.

A húsokat apróra vágott fokhagymával bedörzsöljük,majd oregánóval megszórjuk. 

Ezután a forró tárcsa külső szélén, ahol nincs zsír egy kis kérget sütünk a húsra, majd betoljuk a combokat középre és lassú tűzön szép pirosra sütjük. 

10-15 percenként megfordítjuk a húsokat és szép pirosra sütjük. 

A köretre is gondoljunk közben. A tárcsa külső részére a cukkinit felrakjuk és ízlés szerint megsütjük mindkét oldalát. Én a barnább, sültebb változatot részesítem előnyben, de ezt már tényleg mindenki saját igénye szerint döntse el. 





Egy kis összegzés a napról:
"Szép hajnal után befutottunk Maconkára! Az időjárás kevésbé kegyes, 16 °C, eső... Nagyon baráti. Két zsák fával, bográccsal és tárcsával készültünk. Már már a ma esti vacsoráról lemondtam, amikor elállt az eső. A mai gyors menü piros, szaftos fokhagymás - oregánós csirkecomb sült cukkinivel. Szurkoljatok, hogy az időjárás kegyes legyen hozzánk és a tó legnagyobb halai is horogra akadjanak Továbbá, hogy jó néhány szabadtéri finomságot is sikerüljön összekuktálkodnom Csak egy megjegyzés így a végére: Szeretnék úgy megöregedni az én Fecómmal, mint az édes idős házaspár mellettünk lévő horgászállásnál "



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések