Egyszerű sült máj zöldségekkel tárcsán sütve



 Tartalmas, laktató fogást mutatok most be Nektek. Táborozáskor igen könnyen elkészíthető. Csak az alapanyagokat kell összevágni és máris mehet minden a forró tárcsára. Én világéletemben szerettem a májat. Talán azért mert a családom nőtagjai bármilyen formában ízletesen készítették el. Számtalan pozitív összetevője miatt is érdemes fogyasztani ezt a belsőséget. Csak néhányat sorolnék fel a teljesség igénye nélkül: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz.

 



20 dkg paradicsom
20 dkg lecsópaprika
20 dkg vöröshagyma
50 dkg sertésmáj
1 tk. bors
5 ek. sertészsír 
2 tk. só a legvégén!!!






 
 
  • A májat felkockázzuk és tiszta vízben 30 percet áztatjuk.
  • Közben a tárcsánkat tűzre tesszük és a sertészsírt felolvasztjuk rajta. 
  • A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd felkarikázzuk a vöröshagymát, lecsópaprikát és a paradicsomot. 
  • Miután kiázott a máj, lecsepegtetjük a és a forró zsírba rakjuk a zöldségekkel együtt. 
  • Megborsozzuk és lassú tűzön gyakori kevergetés mellett elkezdjük sütni. 
  • Akkor lesz kész az ételünk, amikor már a máj könnyen átvágva nem véres, a szaft besűrűsödött és a zöldségek megpuhultak.
  • Ekkor ízlés szerint megsózzuk az ételt. 
  • Azért fontos, hogy  a végén, mert a máj a menet közben hozzáadott sótól megkeményszik és rágós lesz. Egyszerűen elvonja a nedvességet belőle sütés közben. 
  • Magában vagy puha kenyérrel tálaljuk. Imádom "kitunkolni" a sűrű szaftot az edényből. 
Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezeket a finom falatokat :-)


"Mozgalmas napon és éjszakán vagyunk túl. Csak úgy kapkodtuk ki a halakat a vízből. 6 kg-tól 11,4 kg-ig terjedt a páciensek súlya. Új egyéni rekordom egy 9,7 kg-os ponty. Szarvasbőgésben gazdag estének nézünk most is elébe, és bízom benne, hogy nem futok össze egy agancsossal. Finomságokat hoztunk és főztünk magunknak. Ezzel Szmöre, a róka is egyetértett. A hűtőtáskánkat is majdnem megkaparintotta. Éhes kis jószág. Most is itt ólálkodik körülöttünk. Tegnap este elkészült az isteni lecsós dinsztelt máj. Ma pedig ömlött az eső, így a főzésnek már-már lőttek. Most este csillagos ég örvendeztetett meg bennünket, így egy kis szalonnasütéssel zárjuk a napot! Az itt készült ételekről egy-egy bejegyzést is olvashattok a blogon a jövő hét folyamán. Utolsó felvonás indul, reméljük ma is halban gazdag esténk lesz!"

Népszerű bejegyzések