Anyák napjára: Szűzpecsenye "spárgavirággal"



Valami egyszerű, de mégis különleges menüvel ma bátran meg lehet lepni imádott Anyukánkat, Nagymamánkat! Hisz az év többi napján, legtöbb esetben mindig ők fáradoznak értünk, kedveskednek nekünk. Nagy konyhai tudást nem igényel ez a fogás, így kezdő leányzók és fiúk is nekiláthatnak.

 



Hozzávalók: 

50 dkg szűzpecsenye
14 db spárga
1 tk. só
1/2 tk. bors
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj 
1 dl száraz fehérbor






1. A szűzpecsenyét megmossuk, megszabadítjuk az inas részektől, elfelezzük, majd középen egy éles késsel felszúrjuk a húst. 

2. Ezután a friss, megtisztított spárgából 7 db-ot összefogunk. Olyan lesz szeleteléskor a végeredmény, mint egy virág. Az összes szálat egyszerre a hús belsejébe töltjük. 

3. Sózzuk és borsozzuk a töltött finomságot, majd lereszelünk 4 gerezd fokhagymát és jól bedörzsöljük vele kívülről a szűzpecsenyét.

4. Egy serpenyőben kb. 10 dkg vajat olvasztunk és kérget sütünk kb. 2 perc alatt a hús minden oldalára.

5. Ezután tepsibe rakjuk a spárgás különlegességet. A serpenyőben maradt húslevet, lesült fokhagymát és vajat felöntjük 1 dl fehérborral és összefőzzük pár perc alatt. Ezt a szaftot a tepsiben pihenő húsra öntjük.


6. Lefedjük alufóliával az előkészített szűzpecsenyét és közepes fokozaton 20 percig sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát, majd erős tűzön oldalanként 2-2 percet a sütőben hagyjuk, hogy színt kapjon. 

7. Mikor letelt az idő, kivesszük a sütőből a sertéshúst és további 10 percig alufóliával lefedjük és pihentetjük az elkészült ételt, hogy puha szaftos végeredményt kapjunk. 

8. Tálaláskor kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk a tekercsből. Ebben az esetben én juhtúrós, krémes puliszkát kínáltam mellé. Mutatós, finom és könnyen elkészíthető étel életünk egyik legfontosabb emberének! 

Legyen szép vasárnapotok!  

Népszerű bejegyzések