Rozés - barackos csirke begóniával


Merész vállalkozásba fogtam. Egy üveg Sauska rosét ragadtam magamhoz, majd megspékeltem egy kis különlegességgel, vagyis néhány ehető virággal. Nagyon gyorsan elkészül ez az étel és egy nyári könnyű vacsoraként egy pohár borral feledhetetlen lakomává avanzsál. 

Hozzávalók 2 személyre

2 dl rosé 
20 dkg csirkemell
5 dkg újhagyma 
20 dkg barackbefőtt
1 tk. só
1/2 tk. kurkuma
4 ek. olívaolaj 
6 db ehető begónia


Elkészítési idő: 30 perc
  • A csirkemellet felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra.
  • Kurkumával és sóval ízesítjük a kicsi kockákat.
  • 4 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt forró serpenyőben kérgesre sütjük a húst.
  • Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot és a felkarikázott újhagymát.
  • Ekkor felöntjük 2 dl borral az összes alapanyagot és 15 percig főzzük közepes lángon. 
  • Már csak a tálalás marad. A kész ételt tányérra halmozzuk és begóniával díszítjük. A begóniának citrusos íze van, így nagyon jól kiegészíti az édes-barackos, rosés húsunkat. A virágokat közvetlen tálalás előtt tesszük az ételre. Magában, köret nélkül fogyasztjuk egy pohár hideg roséval! 

Jó étvágyat kívánok hozzá!





Népszerű bejegyzések