Krúdy Gyula - Gasztrohangulatok



Egy igazán ízletes csemegét ajánlok a figyelmetekbe. Én faltam minden sorát. Krúdy Gyula nagyon értett az ínyenc mondandó megfőzéséhez. De ne szaladjunk ennyire előre. Tudni kell rólam, hogy olvasás megszállottja vagyok. Magyar-történelem szakos múltamból adódóan nem is olyan meglepő tény. Hosszú éjszakai betűfalásokat szeretem a legjobban. Akkor már minden nyugodt és az ablakot kinyitva csak az az alkonyat utáni neheket hallhatja az ember. A mai könyvajánlómhoz mindenképpen tele has ajánlott, mert még az éjszaka közepén kifosztanátok a kamrát :-)

Az Alinea Kiadó gondozásában látott napvilágot 2012-ben a 192 oldalas Krúdy Gyula műveiből született válogatás. 33 nyálcsorgató novella vár bennünket ebben a kis könyvben. Minden történet magában is megállja a helyét, tehát akár naponta csipegethetünk belőle egy kicsit.

Bepillantást nyerhetünk Budapest egyszerű, de annál csábítóbb kisvendéglőibe. Megismerkedhetünk Fridolinnal , a híres pincérrel, aki már messziről megmondja ki mire vágyik a kockás abrosznál. Szinte már-már belekóstolhatunk a zóna pörköltbe egy kis kenyeret tunkolva a nyálcsorgató szaftba.

Összegezve: Egyszerű, egyben hívogató külső mögé bújtatott gasztroutazás a múltba ez a könyv. Egy olyan világba, ahol még az éttermekbe az egyszerű embertől kezdve, a tehetős úriemberen át mindenki betérhetett és pénztárcájához mérten belecsippenthetett a kisvendéglők és a fogadók napi ajánlatába.

Fogyasztói ára: 2400 és 3000 Ft között mozog.
Megbízható beszerzési hely: www.bookbistro.hu és www.alexandra.hu

Jó étvágyat kívánok hozzá!

"

Népszerű bejegyzések