2012. november 19., hétfő

Őszi csirkemell tekercs csicsókapürével



Egy kedves felkérésnek tettem eleget, amikor beneveztem az Alpro megmérettetésére. A fenti fotó lett a végeredmény.
Opcionálisan a hozzávalók mellé írtam mit mivel lehet helyettesíteni, ha éppen nincs kéznél egy-egy különlegesebb alapanyag.

Amennyiben elnyeri tetszéseteket ez recept vagy éppen más kedves versenyzőé, akkor a következő oldalon voksolhattok rá 2012. november 19. és november 21. között:  


SŐT! A szavazók között is kisorsolnak egy értékes ajándékcsomagot! De most legyen elég a promócióból lássuk a medvét vagyis a receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

Húshoz:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 dl Alpro Szójaital Light/ vagy tej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg reszelt alma
  • 1+1 ek. méz
  • 2 kk. só
  • 20 dkg dió
  • 1 dl olívaolaj
Püréhez:
  • 40 dkg csicsóka/ vagy burgonya
  • 5 dkg Alpro margarin/ margarin vagy vaj
  • 0,5 dl Alpro Szójaital Light/ tej
  • 1 kk. só

Elkészítés:
Igazi őszi csemege vár arra, aki fakanalat ragad és elkészíti ezt az egyszerű, ámde annál egészségesebb ételt.

Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás (min. 8 óra) + 40 perc sütés és köretkészítés

1. A csirkemelleket 4 szép nagy szeletre felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk 2 kk. sóval a húsokat, majd egy éjszakára 6 gerezd zúzott fokhagymával és 5 dl Alpro Szójaital Lighttal lefedve hűtőben pihentetjük. A hús még omlósabb és puhább lesz másnap.

2. Szépen lecsepegtetjük a csirkemellet és a következő töltelékkel betöltjük azokat. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1 ek. mézzel összekeverjük a reszelt gyümölcsöt és rásimítjuk a szeletekre. Feltekerjük és szükség esetén hústűvel rögzítjük.

3. 1 dl olívaolajon aranybarnára sütjük a húsokat.

4. Végül 1 ek. mézzel vékonyan megkenjük a tekercseket és durvára tört pirított dióba hempergetjük.

5. Utolsó lépésként a köretet készítjük el. A csicsókát megtisztítjuk, felkarikázzuk és annyi vízben megfőzzük, amennyi elfedi az egészet.

6. Mikor megfőtt, leöntjük a vizet róla. 1 kk. sóval, 0,5 dl Alpro Szójaital Lighttal és 5 dkg Alpro margarinnal krumplitörővel összetörjük és elkeverjük.

Tálalási ötlet: A tekercseket srégen elvágjuk és a tányér közepére halmozott csicsókapürére ültetjük. Vagy formára tálalt püré mellé helyezzük a kettévágott húsokat!

Jó étvágyat kívánok hozzá!