2012. november 28., szerda

Különleges "tejbegrizli" :-)



Tejes bejegyzés után egy igazi tejes finomság! 
Miért ne lehetne a legegyszerűbb ételből kihozni a maximumot? - tettem fel a nagy kérdést magamnak. Egyik kedvencem a tejbegríz. Nem kell magyaráznom senkinek sem a gyermekkori emlékeket. Ezért továbbgondoltam egy kicsit az alapokat és egy igazi vendégek előtt is vállalható különlegességet törpöltem ki.

Hozzávalók 2 személyre


  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési búzadara
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 db vaníliarúd kikapart magja
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 1 db kicsi gránátalma
  • 1 db narancs reszelt héja 


Elkészítése roppant egyszerű és a vendégeink sem fognak tudni ellenállni az ételnek.
A tejet a mézzel, fűszerekkel és búzadarával szépen elkeverjük. 

Ezután lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a búzadara szemek meg nem duzzadnak és sűrű keveréket nem kapunk. 

Ekkor előre vízzel kiöblített tálkákba rakjuk és fagyasztóba tesszük egy 15-20 percre. (A formát ki is bélelhetjük folpackkal és így még könnyeben ki tudjuk varázsolni a tányérra. 

Tálaláskor egy gránátalmát félbevágunk, a magokat kiütögetjük belőle, megszórjuk a formából kiborított tejbegrízt és friss narancshéjat reszelünk rá! 

Nem csak mesés látványt nyújt, de az ízek kavalkádja sem utolsó! 


Jó étvágyat kívánok hozzá!