Rakott csirke Anyumtól


Mint már említettem néhányszor Nektek, hogy az én Anyukám nagy guru a konyhában! Szinte olyan nap nem múlik el, hogy ne kerülne valami főtt étel az asztalra.


Ezt a roppant egyszerű és ízletes egytálételt tőle tanultam. Akik szeretik a májas tölteléket nem fognak panaszkodni most.


Hozzávalók 4 személyre:
Főzéshez:
4 db egész csirkecomb (alsó+felső)
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk só
1 tk, fekete őrölt bors
4 ek. olaj/zsír
annyi víz, hogy ellepje

Sütéshez:
50 dkg csirkemáj
1 kis csokor petrezselyem 
olaj/zsír
4 db egész főtt tojás
4 db száraz zsemle
1 tk só (ízlés szerint több is lehet)
1 tk fekete, őrölt bors (ízlés szerint több is lehet) 
szaft


1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kicsi olajon vagy zsíron üvegesre dinszteljük. Majd a húsokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azokat és puhára főzzük. 

2.  Ezután leszűrjük a húst és a levét félretesszük. 

3. 50 dkg csirkemájat összeturmixolunk, a zsemléket egy pillanatra vízbe áztatjuk, a tojásokat felrakjuk főni. A petrezselymet felaprítjuk és egy kevés zsiradékon megdinszteljük! 

4. A májhoz hozzákeverjük a petrezselymet, a kinyomkodott zsemléket, a megfőtt, megpucolt összeaprított tojásokat, a sót, borsot. Mindezt jól összekeverjük! 1 dl szaftot a péphez adunk. 

5. Egy tűzálló tepsit kiolajozunk, majd a töltelék felét belehelyezzük. Ebbe a húsokat belenyomkodjuk és leöntjük a töltelék másik felével. 

6. Végül meglocsoljuk az egész tetejét egy kis szafttal az egészet (kb. 0,5 dl), majd sütőben közepes fokozaton kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Én nagyon, nagyon szeretem ezt a fogást. Ropogós, ízletes, aranybarna töltelék, puha omlós hús, mindent visz! 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Népszerű bejegyzések