Russell Hobbs - Egy kis romantika - Narancsos mini pavlova fekete szederrel

Édesség, romantika, Russell Hobbs. Ezeket a kis címszavakat összegyúrni egy bejegyzésbe nem nagy művészet, de hogy végül mi sül ki nézzétek meg  a blogon. Már korábban bemutattam Nektek az első funkcióját a szuper kis botmixernek. Egy kis jellemzést, sok-sok pozitívumot és egy finom italt találtok a korábbi bejegyzésben ezen a bizony linken http://boldogkukta.blogspot.hu/2012/07/russell-hobbs-bazsalikomos-limonade-egy.html . Érdemes elolvasni és megismerkedni egy kicsit közelebbről a géppel. Kemény megmérettetéseken tesztelem a Russell Hobbs gépeket és eddig nem okoztak csalódást.




Ez botmixer egy igazi főnyeremény nem egészen 10 000 FT-ért. Három funkciót pipálhatunk ki a szett megvásárlásával. Turmix, aprítógép és habverő egyben egy praktikus kis mérőpohárral kiegészítve.
Egy fiatal párnak vagy éppen egyetemistáknak, de gyakorló házi tündéreknek is tökéletes konyhai segítség. Néhány pozitívumot ismét megemlítenék Nektek:
  • Könnyű tisztíthatóság
  • Rozsda mentes fém szár és fej gumi lezárásokkal. Saját tapasztalat, hogy az olcsóbb változatok elkezdenek rozsdásodni egy idő után, mert a belső keverőszárral érintkezik mosogatáskor a víz
  • Egyszerű kezelhetőség

  • A habverő is tökéletesen megállja a helyét a konyhában, stabil, masszív
  • Az aprító funkció tökéletesen egyszerű és nagyszerű akár hagyma aprításra, akár krémek készítésére
  • Nem mellékes a gépben rejlő erő sem:-)


Narancsos mini pavlova fekete szederrel

A mai recept előtt egy kis romantikus mesébe kezdek. Rövid lesz és édes J
Forgassuk vissza az idő kerekét! Élt egyszer egy szépséges és korának egyik legtehetségesebbjeként számon tartott orosz balerina. Ő volt Anna Matvejevna Pavlova (1881-1931).  Szentpéterváron 1890-es években egy tündéri, kicsi lány arról álmodozott, hogy híres balerina lesz egyszer. És láss csodát, évekkel később a világot bejárva eltáncolta balett irodalom legnagyobb szerepeit. 1926-ot írtak a naptárak, amikor Ausztrál bemutatója alakalmával megihletett egy helyi cukrászt. Varázslatos és légies hölgy így lett névadója egy habkönnyű, illatos desszertnek, a pavlovának. A tojáshab alap Anna könnyed tütüjét formázza meg, a díszítés meg a ráadás.





Hozzávalók 6 darab mini pavlovához:
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
2 db narancs héja 
1 cs. vaníliás cukor
 
Tetejére ízlés szerint
3 dl tejszín
1 ek. porcukor

Gyümölcs díszítés:
20 dkg fekete szeder
2 ek. méz
2 narancs leve








A sütőt előmelegítjük és a tojások fehérjét elkezdjük felverni a botmixerrel. Ahogy fokozatosan keményedik a hab apránként hozzáadagoljuk a porcukrot, vaníliás cukrot és végül a narancshéjat. Szép, fényes, kemény habot keverünk. 

Tepsibe sütőpapírt teszünk és kb. 10 cm -es nagyságú köröket/halmokat alakítunk ki a habból. 

Alacsony fokozaton kb. 120-150 Fokon 20-25 percig sütjük. 
Hagyjuk teljesen kihűlni a kész alapokat. Akár már vendéglátás előtt 1-2 nappal is elkészülhetnek. 

Szintén a botmixer habverős változatával kemény tejszínhabot verünk fel. Ízlés szerint adhatunk hozzá porcukrot, de ez már nem kötelező. A tejszínhabot szétosztjuk az elkészült pavlova alapokra.

Végül a fekete szedret frissen is ráhalmozhatjuk a tejszínhabra, de ennél egy picit különlegesebb, finomabb, ha mézzel és egy kis narancslével 15 percet főzzük közepes lángon. 

Mutatós és nagyon finom desszert megéri kipróbálni! 

Tombol a nyár! Javában tart a szabadtéri sütögetés ideje. Jövő héten egy kis grillezéssel várlak benneteket egy újabb Russell Hobbs teszteléssel egybekötve!



Népszerű bejegyzések