RUSSELL HOBBS - Pikáns tonhalas túrokrém mind a tíz ujjunkra :-)

Keddenként immár harmadik hete valami extra tippet-ötletet kaphattok egy Russell Hobbs termékkel kapcsolatban! Az aprító labda tesztelésének végéhez értem. Jövő héttől már újabb konyhai "játékszerek" kerülnek górcső alá. Izgalmas lesz ígérhetem! Sok visszajelzést kaptam, hogy érdeklődtök vagy éppen megvettétek az aprítólabdát és mennyire nagy segítség. További ötletekkel és személyes tapasztalatokkal is elláttalak benneteket. Leljétek benne örömötöket, úgy ahogyan én is! 

Ennyi tapasztalattal öt nyomós érvben össze tudom foglalni azokat az okokat, amiért a háziasszonyok álma lesz ezen a designos gépezet:
- rengeteg időt megspórol
- könnyen kezelhető
- sokoldalúan használható (nézzétek a három legkülönfélébb receptet) 
- biztonságos (nincs felaprított ujjperc:-))
- gyerekjáték a tisztítása

Nálam a főzés általában úgy működik, hogy bekukkantok a hűtőbe, polcokra hogy éppen mi lelhető fel az almáriumban és abból ütök össze valamit. Ez a kencefice is így született. Az egész művelet előkészülettel és talán mosogatással együtt 15 percet vesz igénybe, ami nem rossz teljesítmény valljuk be őszintén! 






- 25 dkg krémes, tehéntúró
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 darab citrom leve és héja
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 dl főzőtejszín 
- 1 kk. só
- 10 dkg tonhal a páclével együtt
- opcionális két csipet vékony chiliszál











1. A túrót, tejszínt a labda aljába öntjük és megszórjuk a sóval. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet egészben, a hagymát pedig nagyobb darabkákra vágva. 

2. A citrom héját belereszeljük, kettévágjuk és a levét is a fentiekhez facsarjuk. Érdemes a tenyerünket a kicsorgó lé alá tenni, mert az esetleges magokat így nem kell kivadászni a krémből. 

3. Végül a tonhalat felbontjuk és az összes olajos lével együtt a labdába öntjük. Bármilyen konzerv megfelel. Én most olcsón hozzájutottam Rio Mare konzervhez, így az került bele. 

4. Majd lezárom a gépezetet és máris indul a néhány másodperc alatti összedolgozás. Így lesz sok-sok különféle alapanyagból egy ínyenc egyveleg egy percen belül. Egyszerűen tökéletes! Azonnal fogyaszthatjuk. Én a pikánsság és mutatósság kedvéért két csipet chili szálat is hozzákevertem a krémhez, de ez már igazán nem kötelező.


5. Reggeliként egy finom péksüteménnyel fogyasztva könnyed étek. De a képen látható megoldással pikáns vendégváró falatokkal kínálhatjuk a hozzánk érkezőket. Egyszerűen csak kenyérszeletekből egy pálinkás pohárral vagy pogácsa szaggatóval kerek korongokat vágunk ki, majd körülbelül ugyanolyan vastagságban krémet kenünk a kenyér tetejére. Egy citromkarikát elnegyedelek és a krém tetejére helyezem. Egy chili szállal és egy levél petrezselyemzölddel díszítem.  

Mutatós, egyszerű, ízletes és gyors ínyencség! Bízom benne, hogy ismét egy jó kis recepttel gyarapodott a gyűjteményetek!

A keddi tapasztalatmegosztás ismét megtörtént!  Várom véleményeiteket, kérdéseiteket akár a géppel, akár a recepttel kapcsolatban! 

Legyen szép napotok! 






Népszerű bejegyzések