RUSSELL HOBBS - Cseresznyés-sárgabarackos nyári smoothie egy csipet fahéjjal

Itt a nyár és dúskálunk a szebbnél szebb gyümölcsökben! Többek között a roppanós cseresznye és az édes sárgabarack és ha mindezt egy manapság oly divatos smoothieba vegyítjük kész is a tartalmas hűsítőnk. 

Ezen a héten az Allure sorozat modern kehelyturmixát vizsgálom meg egy kicsit részletesebben! Természetesen egy gyors és üdítő recept is kapcsolódik hozzá. Elmaradhatatlan része keddi napoknak!  

Mit kell tudni a gépről? 
Nekem szerelem volt első látásra. Nagyon tetszik a modern vonalvezetés és a digitális 12 fokozattal rendelkező LED kijelzős felépítés. Könnyű kezelhetőség és igazán jó helytakarékosság jellemzi. Egyedülálló a hazai piacon.
 Nem lehet elmenni  szó nélkül a 1,5 literes nagyságú kehely mellett sem. Egy-egy nagyobb adag akár szósz, főzelék vagy krémleves bármikor belefér. Rettentő masszív! Külön piros pont, hogy nagyobb gond nélkül lehet benne például jeget aprítani a különleges pulzáló funkcióval.
A tetejét könnyen és biztonságosan rápattinthatjuk a gépre, amely addig egy fordulatot sem tesz, amíg nincs helyesen lezárva. Nem hátrány, ha lurkók hada vesz körül bennünket. A lezáró tető közepén található egy műanyag kupak is, amellyel menet közben is hozzáadhatunk egy-egy összetevőt.
Külön előnye, hogy ha levesszük az italunk elkészítése után a motorról a kelyhet, akkor akár még mutatós „kancsóként” is megállja a helyét az asztalon.
Az én véleményem szerint mindent tud, amit egy rendes turmixgépnek tudni kell. Viszont sokkal többet kapunk tartósság és időtállóság terén. Az már csak bónusz, hogy a mai kor sémájának megfelelően digitális kijelző mutatja a fokozatokat.
Tudom a financiális oldal is felmerül: 27 000 Ft és 35 000 Ft közötti összeggel kell számolnunk, ha a konyhánk részeként szeretnénk tudni ezt a gépezetet.


Mi is az a smoothie? 

Most a mai receptemről ejtenék néhány mondatot. Itthon és külföldön is tombol a nyári smoothie láz. Egyszerű, de annál tartalmasabb hűsítő. Most röviden elmondanám, hogy mit is takar maga a szó. Friss, kizárólag gyümölcsökből készített, sűrű italról beszélünk. Alapja gyümölcsvelő vagy gyümölcspüré, melyet recepttől függően gyümölcslével is keverhetünk.



 
Cseresznyés – sárgabarackos smoothie






Hozzávalók 2 db 2 dl-es pohárhoz: 
25 dkg magozott sárgabarack
10 dkg cseresznye
4 db jégkocka
1 tk. méz
1/2 kk. fahéj
Elkészítése pofonegyszerű:









1. A gyümölcsöket megmosom és kimagozom.

2. Ezután a kehelybe töltöm, mézet adok hozzá és egy kicsi fahéjat. Pikáns és egészséges lesz ettől a két kiegészítőtől. Arról ne is beszéljünk, hogy az illata valami mennyei.

3. Legvégül az egész jégkockákat is hozzáadom. Ez nem kötelező, de a nyári melegben még üdítőbb a jégkásás ital.

4. Íme a végeredmény: 


Legyen szép napotok!

Népszerű bejegyzések