OTP Gourmet Fesztivál 2012 MY BEST OF LIST:-)


Már egy hete, hogy az idei, egyik legnívósabb gasztrofesztivál lezárult, de csak most jutok oda, hogy billentyűzetet ragadjak. Sok helyen, nagyon frappáns kis beszámolók közül csemegézhettek, ezért most egy más irányból közelítem meg a témát. Az én LEGLEGLEG listámat olvasgatjátok most! Egy kis kedvcsináló a jövő évre. Tudjátok csak azért, hogy már időben tervezhessétek a 2013-as évet!

LEGÖTLETESEBB DEKORÁCIÓK
Csapjunk is bele a lecsóba!  Nekem mégis a bejegyzést indító kép és ezek tetszettek a legjobban a rendezvény több pontján. Voltak további szépségek is, de én balga nem fotóztam. Kicsit lemerült már vasárnapra az a bizonyos Duracell bennem :-))

LEGJOBB ELEMÓZSIA ÉS LEGFRAPPÁNSABB TÁLALÁS

Sok helyen, számtalan finomságot kóstolhattunk, de nekem vitathatatlanul egyetlen nagy kedvencem volt! A Borkonyha  zseniális séfje, Sárközi Ákos Galamb rilletteje bazsalikomos zöldalmával überelt mindent. Célirányosan kerestük fel őket. Még egy régebbi burgonyás Gasztroangyalban mutatta be Borbás Marcsi Ákos felülmúlhatatlan ötletességét. Többek között házi változatban az ő indíttatására készítettem el a zöld zsemlemorzsát

Már csak egy feladat van hátra! Bízom benne, hogy hamarosan eljutunk és megízlelhetjük a Borkonyha finomságait személyesen is. Ez már egy másik bejegyzés története lesz! Le a kalappal a fiatal tehetséges Sárközi Ákos előtt! Mennyei ízorgiában volt részünk! Köszönjük!


LEGGOURMETEBB PROGRAM

A Miele Gasztroszínpadán Jean-Marc Notelet, a fűszerek igazi gurujának praktikáiba tekinthettünk be és ínycsiklandozó, olykor megbotránkoztatóan extrém ételeit kóstolhattuk meg. 
Jean-Marc Notelet egy észak-franciaországi étteremtulajdonos unokája, kezdetben mégis futballsztárnak készült. Aztán gyökerei mégis visszahúzták a konyhába és álmait újragondolva inkább szakács lett. És nem is akármilyen, dolgozott Gérard Boyer-val és Marc Meneau-val, majd
1986-tól a híres Fouquet’s-ban folytatta pályáját. Később átvette Párizs első bisztróinak egyikét, a Troyon éttermet, majd a szintén nagy múlttal rendelkező Caïus-t, ahol mára egy teljesen új irányvonalat honosított meg a fűszerezés világában. Harmath Csaba borozgatós tálalásában hallhattuk a magyar tolmácsolást és számtalan fűszer különlegesség tesztelésén is részt vehettünk lelkes közönségként. Csak egy megjegyzés: Azért megnézném Jean-Marc Noteletet egy kiadós kacagás közben :-)Külön piros pont a Miele szervezőinek az extra nagy kivetítőért, amelyen végigkövethettük a pulton folyó munkálatokat. Pontosan, mint a La Cordon Blueben, egy oktatáson:-)
De milyen ételeket kóstoltunk? Nézzétek az illusztris kis listát:  

- Karotta zabaglione öntöttel és egy falat grapefruittal
- Banános káposztasaláta málnaecettel
- Vaníliás fürj 
- Pirított mogyorós kacsamell franciásan

LEGSZUPEREBB KÜTYÜ
A Big Green Eggről már olvastam a Dining Guide hasábjain, de a személyes randevú csak most következett be. Ez az egyedi kerámia grill számos extra funkcióval és szuper kihasználhatósággal rendelkezik. Nem a legolcsóbb kategória, de érdekességnek zseniális. Benne készült ételt is kóstolhattunk és a METRO Vevőakadémia lelkes grillmester segítségével úgymond ízekre is szedhettük.

Prospektus begyűjtve, tapasztalatok összegezve:-) Azért nem venném zokon, ha csak úgy akár egy tesztsütögetésre, füstölésre és minden szuper funkciójának megmérettetésére kipróbálhatnék egy ilyen kis szörnyeteget egy hétvégén. 


Aki egy kicsit többet szeretne tudni a szerkentyűről látogassa meg a következő oldalt: http://www.greenegg.hu/



LEGVAGÁNYABB MENÜSOROK
Sok-sok táblát lefotóztam. Választani szinte lehetetlen. Ezért nézzetek meg egy kis ízelítőt. Inspirációnak sem utolsó!


LEGJOBB ALAPANYAGOK
Itt nem tehetek mást kettőt kell megemlítenem! A Húspatika és a Fűszerész nálam az elérhető prémium kategóriába került be. A Fűszerésznél már másodszor vásároltunk különlegességeikből és kedvencünk is van! De ezt egy picit később mutatom be Nektek! 

A Húspatika pedig az én imádott Fecón férfias ízlésének tett eleget!:-) Egy kis fotó csemege csak Nektek!


LEGNAGYOBB ÖRÖM
Sajnos szombat este nem jutottunk el a hivatalos díjátadóra, de a Miele receptversenyén megnyertem a zsűri voksai által az álom tűzhelyet. Álmodni sem mertem róla. Egy régi klasszikust új köntösbe öltöztettem saját ötletekkel megspékelve! Ez a hájas koszorú narancsos-fehérboros krémmel és kandírozott ibolyával.
Köszönöm Miele!
Ezek voltak a legszebb, legjobb, legízletesebb momentumok számunkra a 2012-es OTP Gourmet fesztiválon. Igazi gourmet palántaként élveztük ki a nap minden eseményét:-))Jövőre biztosan ismét kilátogatunk! Ez már nem is lehet kérdés!

Legyen szép estétek!

Népszerű bejegyzések