Kontyos gyümölcsborok Klárafalváról


Ma a Kontyos gyümölcsbor családot mutatom be Nektek! Szívemhez nagyon közel állnak, mivel ízig-vérig hazai termék a szó szoros értelmében. Magyar termelő, magyar alapanyagok és az én otthonomhoz, Csongrád megyéhez köthető. Három fajtáját vásárolhatjuk meg a bornak: meggy, szilva és eper triumvirátus várja a vásárlókat. Nehogy azt gondolja valaki, hogy teljesen ismeretlen italról van szó. Például a budapesti 5 csillagos Hilton szálló kínálatába is felkerült már a mennyei nedű.

Mielőtt belevágnék mondandómba kicsit beszélek arról is, hogyan találkoztam a márkával. Limarának köszönhetően hallottam először erről a borról. Örök hála érte! Anyumnak rögtön el is meséltem és egyik makói piacozós bevásárlása alkalmával be is szerzett néhány palack különlegességet. Megjegyzem a piacozás után nem kell sokat bolyongani, mert a közelben Makón, a Hunyadi utca 2. szám alatt a Taverna Borozó és Borpincében már meg is vásárolhatja, aki erre vágyik. 5-10 perc kényelmes séta.

Ittam már meggybort a barátaim által készített változatban, de ez valami mennyei. Édes, meggyes, varázslatos! Aperitifként, sültek és desszertek mellé és önállóan fogyasztva ajánlják a szakmai díjjal jutalmazott bort.

Külön nagy piros pont a design kitalálóinak a címkézésért. Hol találkoztok manapság sorszámozott palackokkal? Csak nagyon illusztris termelőknél. Vagy talán ott sem. A felénk jellemző közvetlenség árad már a palackból. Megtudhatjuk legfőbb jellemzőit, még egészséges mivoltáról is tájékoztatást kaphatunk. A meggy beszerzési helyét is feltüntetik. Emellett kiderül az is, hogy hány darab került palackozásra az adott évjáratból. 

A címke másik oldala sem elhanyagolandó. Mikor kapunk pontos, azonnali elérhetőséget egy borászathoz? Itt megtették. A precíz gondosság és a vásárlók fontossága nagyon elvarázsolt engem.

Származási hely: Klárafalva, Magyarország
Termelte és palackozta: Siket Sándor 
6773 Klárafalva, Kossuth u. 183.
Tel.: 06-20-329-2185

500 ml-es palackozású változatban kapható
14 %-os alkoholtartalmú
Fogyasztása 8-12 °C között ajánlott

Az ár helyenként változó: de szilvát már 1990 Ft-tól, meggyet és epret pedig 2300 Ft-tól vásárolhatunk. 
Az ország több pontján kapható a Kontyos gyümölcsbor. A weblapon pontosan meg is tekinthetitek, hogy hol: http://www.kontyos.hu/kbh/El%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9g/tabid/220/Default.aspx
Érdemes egy-egy különlegesebb alkalomra meglepni vele a családot! 

Én nagyon sok sikert kívánok a mesés borcsalád megalkotóinak! Egyedülálló helye van a hazai és külföldi piacon is! 


További szép napot és pihenésben gazdag hosszú hétvégét kívánok Nektek! 





Népszerű bejegyzések