Almás-camembertes szűzpecsenye & körtés-fetás szűzpecsenye a hétvégi Konyha kiállításról




Teljesen véletlen néhány héttel ezelőtt almás-camembertes szűzpecsenyét készítettem szinte azonos fűszerezéssel. Drága kincs, így valami különlegeset szerettem volna kihozni belőle. Mondhatni sikerült :-)Most hétvégén körte-feta párosításban szemlélhettem és kóstolhattam meg ugyanezt! Valami mennyei elemózsia!Mindkettő zseniális.

Hozzávalók:

30 dkg szűzpecsenye
10 dkg camembert/ feta sajt
1 db alma/körte
2 kk. só
2 kk. bors
rozmaring
bacon/olaj
vaj

Az almás-camembertes szűzpecsenyéhez almás-burgonyás tócsni készült egy kis sajtmártással (ami bevallom most nem lett szép, ezért majd egy jobb receptet osztok meg Veletek a jövőben! 

A körtés-fetás változathoz pedig epres madársaláta készült!

A következőkben leírom a tippeket is, amelyek tömkelegét gyűjtöttem be egy 30 perces főzőbemutatón Csillik Gábor tálalásában! A SALT 'N PEPPER főzőiskolában akár még a kurzusára is beiratkozhatnak az érdeklődők. Nagyon tetszik a konyhai stílusa, az elvek, amelyeket vall. A "semmit nem dobunk ki" hozzáállása nagyon tetszik.

1. A szűzpecsenyéről levágom a hártyát. Majd kettévágom, külön-külön kiterítem és kiklopfolom.

TIPP: A levágott hártyás részt, inas részeket mindig megéri elrakni a fagyasztóba egy kis zacskóban. Tökéletes alaplevet lehet belőle főzni. 

2. Ezután megszóróm a két szelet belsejét 1-1 kk. sóval és borssal, majd a közepére végig egy csíkban sajtszeleteket és meghámozott almát/körét helyezek. Erre rászórom az aprított rozmaringot. 

TIPP: A lecsupaszított rozmaring ágat ne dobjuk ki. Inkább állítsuk olívaolajba, hogy megízesítse. Mindenképpen fedje el a fűszert. Hosszú távon eláll, de csal a "fás szárú" fűszerek (pl. rozmaring, kakukkfű...), a lágy szárúak ( pl. bazsalikom, petrezselyem) nem tartósíthatók olajban hosszú távon!

3. Egy darab alufóliát veszünk (akkorát, hogy beletekerhessük a húst). Vagy egyszerűen bekenjük olajjal az alufóliát vagy befedjük akkora baconnel, amekkora hús kiterített állapotban. 

4. Ráhelyezzük a húst és feltekerjük. Egy kis szaloncukrot formázunk az alufóliából és 15-20 perc alatt nagy fokozaton megsütjük.

TIPP: Úgy nézzük meg, hogy megsült-e a bélszín, hogy a végébe belevágunk. Nem kell teljesen átvágni, csak a közepéig. Itt már meglátjuk, hogy megsült-e a hús. Ha még nem, akkor visszacsomagoljuk és mehet a sütőbe. 

5. Miután kikerült a sütőből a hús vajon, forró serpenyőben egy kicsit megpirítjuk.

6. Végül 10 percre még becsomagoljuk az alufóliába pihentetni. 

TIPP: Azért van erre a lépésre szükség, mert a rostok felszívják ismét a szaftot és így nagyon ízletes lesz!

7. Az alufóliában lévő húslevet is felhasználjuk még a salátához, de ez legyen egy későbbi fejezet.


Mára ennyi!

Legyen szép napotok!


Népszerű bejegyzések