Rizssaláta sok-sok zöldséggel
Ennek a salátának a receptjét a férjemmel együtt kaptam! :-) Jó vásár volt! Mindkettő! De nézzük, hogy miről is lehet most szó? Két ügyesen szeletelő kéz, sok-sok zöldség és még néhány kiegészítő kell ehhez a finomsághoz! Mi magában fogyasztjuk, de lehet köretként is tálalni.
Hozzávalók egy óriási tálhoz ( kb. 4-6 személyre):
3 db paradicsom
3 szál póréhagyma
30 dkg mexikói zöldség keverék ( zöldborsó, sárgarépa, kukorica, burgonya...)
1 db konzerv ananász
6 db nagyobbacska csemege uborka
20 dkg csirkemell
10 dkg csirkemell sonka
5 dkg Gouda/ Trappista sajt
2 tasak gyors rizs
Olaj a csirkemell sütéséhez
Só
Öntet:
1 nagy pohár joghurt
1 ek. mustár
6 ek. majonéz (ízlés szerint növelhetitek az adagot)
Ha van otthon főzőtejszín, akkor bátran adjatok hozzá 6-8 evőkanállal. Nekem jobban ízlik így a keverék. Lágyabb!
1. Az első lépésben a főzni-sütni valókat felteszem a tűzre. A
rizst pergősre, a mexikói keveréket éppen készre főzöm.
2. A csirkemellet kicsi kockákra vágom és egy kis olajon
megpirítom ízlés szerint csak éppen vagy picit kérgesre, majd
tányéron hagyom kihűlni. Egy kis sóval ízesítem.
3. A paradicsomot, uborkát, ananászt, sonkát, sajtot
felkockázom, a póréhagymát felkarikázom. Ezek mind mehetnek
egy nagy tálba.
4. Ha a főzött és sült szekció már hideg, akkor hozzáadom az
előzőekhez. Azért fontos a hőmérséklet, mert a sajtot nagyon
könnyen megolvaszthatják a meleg ételek és úgy nyúlós lesz,
majd amikor már hideg, akkor nem éppen valami felemelő
látvány.
5. Ráöntöm a fentiekre a joghurtos-majonézes finomságot és jól összeforgatom az egészet. Egy-két órára hűtőbe teszem, hogy
összeérjenek az ízek. De nem lehet kibírni, hogy egy-két
lopott kanállal be ne vágjunk!
Nagyon-nagyon finom! Mi semmiféle kiegészítést nem eszünk hozzá. Így magában valami istenien finom! Tényleg kipukkadásig lehet enni! Egyetlen egy hátránya, hogy rengeteget kell szeletelni! De aki profi a konyhában... Én nem vagyok az, így tovább tart Nekem:-)