20 perc alatt vacsora II. - Gombás-csirkés tészta
Újabb villám vacsora ötlet! Elég egy fajta gomba is. De ha van otthon többféle, az sem hátrány!
Hozzávalók két egészséges felnőttre méretezve:-)
20 dkg penne vagy széles metélt
10 dkg csirkemell filé
5 dkg laska gomba
5 dkg róka gomba
3 db csiperke
1 db nagy barna csiperke
1 ág rozmaring
1 tojássárgája
1 dl tejszín
5 dkg sajt
1 tk. bors
1 tk. só
Ízlés szerint szója szósz!
2 ek. olaj
A gombákat megtisztítom és összedarabolom nagyobb szeletekre. A csirkehúst vékony kicsi csíkokra vagdosom. A friss rozmaringot felaprítom. Az olajon mindezt megpirítom, sózom.
Közben sós, lobogó vízben pár csepp olajjal megfőzzük a tésztát.
A tejszínt összekeverem a borssal, sajttal, tojássárgájával.
Ha a csirkehús és a gomba készre sült (már egyik sem nyers), akkor hozzáadom a szója szószt és a tésztát. Összekeverem az előzőeket és hozzáöntöm a tejszínes masszát. Néhány perc alatt (besűrűsödjön) szaftosra főzöm!