Cukkinis penne 20 perc alatt


Tombol a cukkini szezon. Vagyis nem tudom, ki hogy van vele, de nálunk a kertben még mindig vadul terem. A legutóbbi hazai ténykedésünk után egy vagon cukkinivel jöttük fel Pestre, ezért ki kellett valamit találnom a jó öreg rántott és rakott cukkini helyett. Így lett egy részéből amerikai recept alapján pikáns savanyúság, cukkinis gnocchi és cukkinis penne. Gyors és könnyű vacsora és ami a legjobb, hogy mialatt a tészta megfő a cukkinis-szalonnás köret is kész lesz.

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 személyre: 
- 25 dkg penne tészta (lehet spagetti vagy ami éppen otthon van)
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna  (ízlés szerint több is lehet)
- 50 dkg cukkini
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 5 dkg sajt
- bors
- kakukkfű
- a tészta főzővizéből kb. 1- 1,5 dl
- 4 ek. olíva olaj (de jó az étolaj is)


1. A tésztát sós vízben feltesszük főni. 

2. Ezalatt felkockázzuk a szalonnát és kisebb csíkokra vágjuk a cukkinit. Ha zsenge a zöldség, akkor nem kell megpucolni, de ha már öregebb, nagyobb darabról van szó, akkor nem árt! Majd négy evőkanál étolaj kíséretében feltesszük pirítani a szalonna és a cukkini keveréket. Nem kell, hogy nagyon összeessen. Közepes lángon maximum 5 percig sütögetem, néha megkavarom. 

TIPP: Vegyünk zöld és sárga zsenge cukkinit. Még színesebb lesz az ételünk

3. Ha a tészta kifő, hozzáadjuk az előző alaphoz. 

4. Villám carbonara szószt készítünk két tojás sárgájából, a reszelt sajtból ( parmezánnal az igazi, de mivel nem ezzel az "olcsósággal" pakoljuk tele a hűtőt, így éppen olyan sajttal készítjük, ami van), 2 dl tejszínből
fél teáskanál borsból. Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekeverjük egy tálban.

5. A tál tartalmát ráöntjük a már nem sistergő zöldséges-szalonnás tésztára ( gázról lehúzott) és összeforgatjuk, majd az 1-1,5 dl főzővizet is hozzáadjuk. Egy kis friss kakukkfüvet morzsolunk még rá, újra összekeverjük és már zárhatjuk is el a gázt.

6. Ha van otthon olívaolaj, akkor locsoljuk meg néhány cseppel a kész tésztát és egy kis friss kakukkfüvet is szórjunk rá! 

Jó étvágyat kívánok a gyors vacsorához!


Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések