Heves jeges :) - Fagyik


 Újra itt a nyár és meleg az idő... Ilyenkor kell valami heves jeges is. Nekem nincs még fagyi gépem, de ezekhez a hűsítőkhöz nincs is szükség rá. Vagyis megoldható nélküle. 

Lássuk a legegyszerűbbet a BODZÁS JÉGKÁSÁT:
- 5 dl víz
- 1 dl bodza szörp
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja

A hozzávalókat összekeverem és a citrom héját belereszelem az elegybe. Majd fagyasztóba teszem az egészet egy dobozban. Kb. 30 percenként vagy villával átkavargatom vagy botmixerrel átturmixolom. Amikor már szép kristályos, akkor egy nagy pohárba teszem és máris fogyasztható. Egy kis átpréselt eperrel, lecsorgatva a jégkását még finomabb. 

JOGHURTOS MEGGY FAGYI
2 dl krémes joghurt
3 dl tejszín
1 dl az előző bejegyzésben található gyümölcs öntetből. 
10 dkg meggy

Az előre elkészített gyümölcs öntetet összekeverem a joghurttal és a tejszínnel, majd az elfelezett meggy darabokat belekeverem és irány a fagyasztó. 30 percenként kevergessük meg a finomságot.
Amikor már jól átfagyott fogyasztható.

CSOKI FAGYI:
5 dl tejszín
2 tábla csokoládé
2 tojás sárgája
1 kanál cukor
Az 5 dl tejszínt összefőzöm a két tojás sárgájával és a cukorral, hogy krémesebb fagyit kapjunk. Egy külön edényben vízgőz fölött felmelegítünk 1,5 tábla csokit. Közben apróra vágjuk a megmaradt fél tábla csokit. Ahogy felolvadt a csoki összekeverem a tejszínes krémmel, majd hozzáadom a csoki darabkákat és irány a fagyasztó. Itt is villával kevergetem.



Népszerű bejegyzések