Anya túrós pogácsája



Ez egy roppant egyszerű recept, akár le is lehet fagyasztani a tésztát és a vendéglátás előtt kiolvasztva friss és ízletes sós süteményként kínálhatjuk.

Anya ha ezt a pogácsát bármilyen ünnepre megsüti, mindig biztosan elfogy. Legyen szó kis családi összejövetelről, vagy 50 fős buliról. A másik nagy pozitívum, hogy ha egy nappal a nagy nap előtt megsütjük, másnap még akkor is puha.
Többek között ezért is került a Boldogság manufaktúra blogomon a lagzi gasztro részhez.

A családi kategóriába mindig teszek fel egy-egy régi képet a szeretteimről. Ez az egyik, amit nagyon-nagyon szeretek Anyuról. Nagy guru a főzésben-sütésben, sokat tanultam/tanulok tőle. Persze lesz több finomság is és majd friss képeket is láthattok Anyukámról, de most nézzük a receptet:-) 


Hozzávalók kb. 2 tepsihez (függ a kiszúró méretétől)

50 dkg liszt
50 dkg túró
50 dkg margarin
1 evőkanál só

Kenéshez: 2 db tojássárgája 
Elkészítés: 

A puha túrót, a lágy margarint, a sót és az átszitált lisztet összegyúrjuk egy nagy tálban és a hűtőben pihentetjük legalább egy fél órát, de a legjobb, ha egy éjszakát marad hideg helyen a tésztánk. 

Sütés előtt lisztezett deszkán kb. 1,5 centiméter vastagságúra nyújtjuk a nyers tésztát és lisztezett kiszúróval apró pogácsákat szaggatunk belőle.

Sütőpapírra rakva felvert tojássárgájával megkentjük a pogácsák tetejét. 

Sütőben közepes fokozaton kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a túrós pogácsákat. 

Igazi falatkák, amelyből egy-egy pohár bor vagy tartalmas beszélgetés mellé csemegézhetünk! 

Kellemes sütögetést kívánok! 

Népszerű bejegyzések